Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '10

 
Kategori
Antalya
 

Konyaaltı sahilinde Cumhuriyet Şöleni...

Konyaaltı sahilinde Cumhuriyet Şöleni...
 

Yer Antalya Cumhuriyet Meydanı…

Alan; yerlisi yabancısıyla hınca hınç dolu…

Meydanın isminden de anlaşılacağı üzere Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri var…

Cumhuriyetimizin 87. yıl kutlamaları, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle, halk tarafından dolu dolu yaşanıyor. Bu etkinliklerden bizde nasipleniyoruz (!)

Ancak etkinlikler uzun ve dolu dolu…

Aklımız bir başka etniklikte. Aynı gün saat 18.00 sıralarında Konyaltı sahilinin başlangıç yeri olan Mini City’den başlayarak, Konyaaltı Kent meydanına kadar sürecek “Cumhuriyet Yürüyüşü” ve yürüyüş sonundaki Volkan Konak konseri…

Eşimle birlikte Cumhuriyet meydanından süratle ayrılıp, Mini City’in önündeki kalabalıkta yerlerimizi alıyoruz. Ellerimizde ay yıldızlı bayrağımız, başımızda al kırmızı, önünde ay yıldız motifi bulunan şapkamızla, yürüyüşe başlıyoruz. Yürüyüşe devam ederken 2 km.lik Türk Bayrağını ellerimizde yükseltip, 10. yıl marşını söyleyerek Konyaaltı Kent Meydanına doğru yol alıyoruz. Meydana vardığımızda saat neredeyse akşam 8’e geliyordu. Meydan, Cumhuriyet etkinliklerine katılmak ve Volkan Konak’ı dinlemeye gelenler tarafından hınca hınç doldurulmuştu. Herkesin ellerinde bayraklar, hoparlörden çıkan çeşitli müziklerle hem söyleyip, hem oynuyorlardı.

Herkes Volkan Konak’ı dört gözle beklerken, bir yandan da multivizyon gösterisinde, Antalya’mızın güzellikleri, Konyaaltı Belediyesinin hizmetleri anlatılıyordu. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, CHP Antalya Milletvekillerinin meydana gelmesi ile meydandaki coşku biraz daha arttı. Konyaaltı Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bu konuşmadan sonra üçüncü dönemdir Konyaaltı Belediye Başkanlığı yapan Sayın Böcek’in hizmetleri 9 dakikalık bir multivizyon gösterisi ile halka duyuruldu.

Sonra beklenen an geldi…

Sahnede Volkan Konak…

Alanda kıyamet koptu…

Halk tüm coşkusu ile Volkan Konak’a eşlik etti…

Volkan Konak ve Halk korosunun sesi hemen yolun karşısındaki denizden yankılanarak, tüm Antalya semalarına yayıldı.

Bu şölene gölge düşüren olay ise ikide bir alana elektrik veren jeneratörün arıza yaparak, konsere ara verdirmesiydi.

Havai fişek gösterisi harikaydı…

Bu coşku arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Akaydın’ın Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sırasında söylediği “Atatürk Yaşasaydı, yaşamak için Antalya’yı seçerdi” sözünü düşündüm. Bence de Atatürk yaşamak için Antalya’yı seçerdi.

Bu şölende akıllarda kalan; Volkan Konak’ın söylediği “Antalya, demokrasi ve özgürlüklerin başkenti” sözüydü. Tabi Cumhuriyet Bayramı coşkusunun dışında!

Konyaaltı Kent Meydanı bu söylemleri doğrulayacak nitelikte coşkuya sahipti…

İşte Antalya’nın Resepsiyon karmaşasından uzak, halkla bir belediyenin buluşmasına sahne olan gerçek bir halk resepsiyonu böyle geçti…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..