Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '17

 
Kategori
Köpek Psikolojisi
 

Köpek Çıtır'ın Tradejisi

Köpek Çıtır'ın Tradejisi
 

Çıtırın yaşadığı Apartmanın önü


Geçtiğimiz günlerde Basında çıkan habere göre; İstanbul Beylerbeyi'nde yaşadığı mahalleden bir akşam vakti götürülen köpek Çıtır'dan 12 gündür haber alınamamış, 17 yıldır semtlerinde yaşayan köpeğe sahip çıkan hayvanseverler, kayıp ilanı vererek her yerde Çıtır'ı aramıştı. Mahallelinin ve hayvanseverlerin yaptığı araştırma sonucusunda, Çıtır'ın aynı mahallede yaşayan özel bir üniversitede öğretim üyesi Özlem K. adlı bir akademisyen tarafından taksiye bindirilip götürüldüğü ortaya çıktı. Doçent Özlem K. ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Çıtır resmi makamların elinde ve çok daha iyi şartlarda bulunmaktadır. Tutanak tutulmuştur" diye açıklama yapmıştı. Mahalleli, Çıtır'ı hayvan barınaklarında da bulamayınca kriz büyüdü. Hayvanseverler Facebook'ta bir sayfa açarak 'Çıtır'ı getir Özlem' çağrısında bulundu.

Kendini twitter sayfasında; "Yazar akademisyen, Hispanist, tarihçi, kronik gezgin, polyglot... Bilgin yoksa, fikir beyan edip asabımı bozma :)" şeklinde tanıtan söz konusu akademisyen hanım ise ; “Hakkımda sosyal medyada başlatılan karalama için suç duyurusunda bulunuyorum. Mahalle köpeği resmi makamların elindedir.” ifadesini kullandı.

28 Ağustos’ta akademisyen Özlem K. tarafından apartmanda koku yaptığı gerekçesiyle  kaçırılan ve Ataköy'de sokağa atılan Çıtır’ın 1 Eylül günü koma halindeyken Sultangazi Cebeci Barınağı‘na bırakıldığı ortaya çıktı. Maalesef yaşamının son baharında köpek Çıtır, yuvasından uzaklaştırılmış hayatını kaybetmişti. 

Hayvan aktivistleri, 5199 sayılı kanunu çiğneyerek, küpeli bir köpeği yaşadığı yerden atma hakkını kendinde bulan ve köpeğin ölümüne neden olan akademisyen hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 

İnsanda hayvan sevgisi gelişmemiş olabilir ama bu hayvan düşmanlığının nereden beslendiğini ise bir türlü anlamıyorum. Hayvanların o pis patileri, en temiz yürekli milyonlarca insandan bile daha temizdir , Sokak hayvanları  ise kesinlikle mahallenin birer sakinidir. Bir tarafta yüzlerce köpeğe bakabilmek için Üniversite eğitimini yarıda bırakan kocaman yürekli Kırklareli'li Gökçer Korkmaz diğer tarafta yaşlı bir köpeğe bile tahammül edemeyerek onun ölümüne neden olan ülkemizdeki en iddialı özel bir üniversitede  akademisyen Özlem K.

Sadece hayvanlar için değil evrendeki tüm canlıların yaşamının nasıl olacağı, gelecekleri, bu yazıda adı geçen kahraman yürekli Gökçer gibilerin mi ? Yoksa vicdanı körelmiş Özlem K. gibi insanların mı kazanıp kazanmayacağına bağlı! İyilik hep kaybediyor diye insanlık iyilik yapmaktan geri durmamalıdır.

Bir kaç söz; “Köpekler centilmendir. Umarım onların cennetine giderim, insanların değil.” Mark Twain,  “İnsan ruhunun bir parçası hayvan sevgisini tadana kadar uyanmaz.” Anatole France,  “Hayvanlara karşı acımasızlık; ne gerçek eğitim, ne de gerçek bilginlik ile bağdaşır.” Alexander Von Humboldt

Son söz; "Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." William Ralph 

Nizamettin Biber

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..