Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '17

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Köpek ve İnsan

Köpek ve İnsan
 

Soğuk kış günleri hariç her gün mağazamı açmadan önce kestirme yol olduğu için Pelin Batu'nun evi bulunduğu caddeden geçerek Maçka parkı'na gider, kısa yürüyüşümü tamamlar ve hayvan bakıcılarına ayrılmış olan bölüme giderek her cins evcil köpekleri sevdikten sonra geri dönerim.

'Köpek' deyip geçiyoruz çoğumuz.

Onlar benim için sadece konuşamayan ama bir çok insandan akıllı hayvanlardır. Algı yetenekleri ve hisleri müthiştir. Sahibine en bağlı hayvan ünvanını alan köpeklerin gözlerine bakarak size ne demek istediğini anlarsınız. Tabi anlama yeteneğine sahipseniz. Trene bakar gibi bakarsanız anlayamazsınız..

Size yaklaşırken dostca mı düşmanca mı yaklaştığını anlrsınız davranış biçiminden. Eğitime de son derece açık olan bu hayvanlar aynı zamanda insanın en yakın dostudur.

Köpeklerin dostca mı düşmanca mı yaklaştığını anlayabilirsiniz de en yakın bildiğiniz birinin size yaklaşımını anlamayabilirsiniz bazı durumlarda. Dost mu düşman mı olduğunu anlamayabilirsiniz.

Çünkü insan bu, köpek değil!

Öyle insanlara tanık oluyoruz ki bazen, tipine bakarsınız insan kisfetinde ama yapmış olduğu eylemlere baktığınızda, 'bunu yapan insan olamaz' dedirtir cinsinden.

Bir de size dost görünüp de düşman olanlar oluyor ki, en tehlikelisi de bu tiplerdir. İki eli ile bir simiti bile doğrultamayan, sizin başarılarınızı sindiremeyen içten içe kıskanan, zarar vermek için fırsat kollayan ve size ne zaman zarar vereceğini bilemediğiniz tipler var.

Böyle tipleri otuz metre yakınınıza dahi yaklaştırmamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde fırsat bulduğunda -eskilerin deyimiyle- sizi bir kaşıt suda boğmaya çalışır.

Size öğrencilik yıllarımdaki kısa anektodumu aktarmak isterim.

Yıllarca yöneticiliğini yapmakta olduğum Okulun eğitsel kollarının birine her fırsatta beni çok sevdiğini söyleyen Okul arkadaşlarımdan biri o eğitsel kola dahil etmemi israrla rica eder benden ve kırmadım dahil ettim ve ne yaptı daha sonra biliyor musunuz sevgili okurlarım, entrikalar çevirerek yöneticiliğimi elimde aldı.

Diyeceksiniz ki, çocukluk yıllarında olur böyle şeyler..

Hayır olamaz..

Anadolu kültürümüzde güzel iki söz vardır;  "Çocuk b*kundan belli olur" ve "Kişi yedisinde ne ise, yetmişinde de aynı olur" diye..

Bu tür gizli düşmanlıkların yaşla bir alakası yoktur. Özellikle çocukluk yaşlardaki davranışlar daha önem taşır benim için çünkü o yaşlarda her şey belirlenmekte ve daha sonraki yaşlarda yansımalar daha net görülmektedir.

Demek ki neymiş?

Köpek'i anlar, bazı insanları anlayamayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..