Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

26 Aralık '10

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Köpekbalığının en çok saldırdığı sahiller

Köpekbalığının en çok saldırdığı sahiller
 

En şey 10 şey


Bugün dünyada 360 köpekbalığı türü yaşıyor. Bunlar içinde tehlikeli olabilecek 4 tür var. Bunlar, büyük beyaz, kaplan köpekbalığı, okyanus beyaz yüzgeçlisi ve boğa köpekbalığıdır. Köpekbalıkları en çok Güney yarımkürede bulunuyorlar. Genelde tuzlu suda yaşayan köpekbalıkları aslında tatlı sularda da görülebiliyor. Nedeni anlaşılamasa da sarı ve portakal rengi, köpekbalıklarını özellikle irrite ediyor. Dolayısı ile köpekbalığı olan yerlerde bu renkleri giymek pek akıllıca olmayabilir. Eğer bir yeriniz 10-Vava’u Adaları, kanıyorsa sudan hemen çıkın çünkü bir köpekbalığı kan kokusunu kilometrelerce öteden alabilir. Yalnız yüzmeyin çünkü araştırmalar gösteriyor ki köpekbalıkları gruplar yerine tek başına olan avları tercih ediyor. Bu kısa bilgiden sonra şimdide listemizde köpek balıklarının en çok görüldüğü sahilleri inceleyebilirsiniz.

10-Vava’u Adaları, Tonga, Güney Pacifik

10

Tonga’ya bağlı bu küçük adada daha önce hiç köpekbalığı saldırısı görülmemiş olsa da son yıllarda yapılan araştırmalar köpek balıklarının okyanusları geçerek kendilerine yeni yerleşim yerleri aradığını gösteriyor. Bu ada da köpek balıklarının yeni yerleşimi için oldukça ideal.

9-Hong Kong, Çin

9

Aslına bakarsanız son yıllarda Hong Kong sahillerinde hiç köpekbalığı saldırısı görülmemiş. Öyleyse Hong Kong sahillerinin bu listede yer almasının nedeni nedir? 1995 yılında gerçekleşen sayısız ölümcül boğa köpekbalığı saldırılarından sonra yetkililer açık denizlere yerleştirdikleri ağ sistemiyle köpek balıklarının sahillere yaklaşmasını engellemiş. Ancak bir gün köpekbalılarının bu ağları geçemeyeceklerine dair bir garanti de bulunmuyor değil mi?

8-Tigris River, Iran

8

Size kötü bir haberimiz var: Normalde sıcak suları seven yırtıcı köpek balıklarının temiz su nehirlerinde avlanmak için yüzebildiklerini biliyormuydunuz? İran’daki köpekbalığı saldırıları ne kadar azalmış olsa da Orta Doğu’nun merkezinde halen saldırılar görülüyor.

7-Kosi Koyu, Güney Afrika

7

Güney Afrika’nın en güzel köşesinde yer alan Kosi koyu 4 gölüyle birlikte Hint Okyanusuna açılıyor. Köpek Balıkları yiyecek aramak için Kosi Koyunda sıklıkla görünüyorlar.


6-Bolinas Beach, Kuzey Kalifornia

6

Bu küçücük sahil San Fransico’da bulunuyor. Bolinas plajı tıpkı komşuları Stinson ve Point Reyes plajları gibi kırmızı üçgenin tam ortasında yer alıyor ki bu bölge beyaz köpek balıklarının en yoğun olduğu bölgedir.

5-Cocos Adası , Kosta Rika

5

Cocos adası, Pasifik okyanusunda bulunur. Jurassic Park ve Robinson Crusoe filmlerine de ev sahipliği yapan Cocos adası dünyada köpekbalıklarının en çok toplu olarak görüldüğü yerdir.


4-Recife, Brezilya

4

Recife, Brazilya’nın en güzel sahil şeridi. Ancak sayısız kere köpekbalığı saldırısına da maruz kalmış bir yer . Siz bu sahilin bu kadar kalabalık olduğuna aldanmayın. Eğer bir köpek balığıyla karşılaşma riskini göze almak istemiyorsanız denizde çok derinlere yüzmemenizi tavsiye ediyoruz.

3-”Köpekbalığı geçiti, ” Gansbaai, Güney Afrika

3

Köpek balığı geçiti olarak bilinen “Gansbaai”, Cape Town’a giden bir tünel konumunda yer alıyor. Ayrıca Beyaz köpekbalıklarının evi olarak da bilinen bölgede kafesle suya dalma en popüler aktivite haline gelmiş durumda.




2-New Smyrna Plajı, Florida

2

Florida’nın iklimi ve güzel sahilleri sayesinde yılda milyarlarca turist bu sahillere akın etmekte. Ancak Florida sahillerini tek tercih eden turistler değil . Beyaz köpekbalıkları da bu sahilleri çok fazla seviyorlar.

1-Brisbane, Australia

1

Avusturalya sahilleri surfçüler, yüzücüler ve binlerce köpekbalığı ile doludur. En yüksek saldırı oranı kuzey sahillerde meydana gelmesine rağmen aslında Avusturalya’daki her sahil köpekbalığı saldırısına açıktır. Özellikle Brisbane, sıcak suyu yüzünden beyaz köpek balıkları için vazgeçilmezdir.

http://www.listemiste.com/kopekbaliginin-en-cok-saldirdigi-10-sahil.html

www.listemiste.com


 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..