Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '12

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Köpekler kadar duyarlı olamadılar

Köpekler kadar duyarlı olamadılar
 

Aşağıdaki haberleri internette okuyunca çevreyi kirleten, kendini bilmez, bazı kişilerin köpekler kadar dahi, duyarlı olmadıklarını düşündüm. Hayvan diyip geçmeyelim, bazı eğitimli duyarlı köpekler, kimi insan diye geçinen zavallılardan daha akıllı ve vicdanlı. Sabah erken saatlerde Fethiye’de Çalış Plajına gidiyorum, Belediye çalışanları ellerinde poşetler, süpürgeler, plajı baştanbaşa temizliyorlar. Neler yok ki..Yiyecek artıkları, içki şişeleri, pet şişler, poşetler, kuru yemiş kabukları vs. Görevliler her tarafı pırıl, pırıl temizliyorlar. Aradan yarım saat geçmeden yine aynı manzara sergileniyor. İnka köpek gibi, Çalış Plajında denizde ağızlarında poşetlerle yüzen köpekleri gördüm. Onlar da denizdeki çöpleri topluyorlardı. Aşağıdaki yazıda Çeşme’de denizdeki çöpleri toplayan duyarlı köpeğin davranışları insanlara örnek olsun. Çevre bilinci sözde insanlardan çok, köpeklerde gelişmiş. Sevgiler.

NAHİDE ÇELEBİ


Çeşme'de, denizdeki çöpleri toplayarak görenleri hayrete düşüren çevreci köpek İnka, pet şişe, teneke kutu gibi çöpleri denizden çıkarıp sahibine getiriyor. Çeşme sahilinde ada turlarına çıkan Saint Mary isimli yatın sahibinin köpeği olan İnka, yat adalara yanaştığı zaman suya atlıyor ve denizde gördüğü çöpleri karaya çıkarıyor. İnka'nın bu davranışından oldukça memnun olan sahibi Kurmay Erbaş, "İnka henüz iki yaşında ancak daha iki haftalıkken bizimleydi. Eğitimiyle bizzat ilgilendim. İnka çok zeki bir köpek. Çevreci özelliğinin yanı sıra daha birçok özelliği var. Adalarda müşterilerimiz denize girdiğinde İnka'yı yatta tutmak zorunda kalıyoruz. Çünkü onların boğulduğunu sanıyor ve karaya çıkarmaya çalışıyor" dedi. Müşterilerin İnka'dan çok memnun olduğunu ve onları çok eğlendirdiğini belirten Erbaş, şöyle konuştu: "İnka, müşterilerimizin de ilgi odağı haline geldi. Denizi temizlemesi ve müşterilerimizle birlikte denizde eğlenmesi çok ilgi çekiyor."

Ayrıca Denizli’de Japon bir kadın tarafından eğitilen “golden retriever” cinsi Kanto isimli köpek, topladığı pet şişelerle Sakatlar Derneği tarafından engellilere tekerlekli sandalye almak

İçin başlatılan “Mavi Kapak Toplama” projesine destek veriyor. Önceleri için dişi kaşındığı için pet şişe toplayan Kanto’nun şimdi tek uğraşı yolda bulduğu “mavi kapaklı pet şişeleri” toplayarak eve getirmek, Kanto sayesinde aile 2 yıl içinde 2 çuval mavi kapak topladı.

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..