Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '10

 
Kategori
Deneme
 

Köpekler

Köpekler
 

Köpekler geziyor etrafta. Saat 3 bucuk... Çete gibiler. Kalabalık ve ürkütücü. Ama sadece havlıyorlar. Verdikleri tek zarar korkutmak. Yeterince cesareti olmayanlar çekiliyor yollarını değiştiryorlar. Belki de kaderlerinin değiştiğinin farkına varmadan.

Havlamalar kulakları tırmalıyor. Korkaklar kaçmaya delik arıyor. Bazıları sadece sesin etkisinden terkediyor bulundukları yerleri, ürkekçe... Onun yerine keşke erkekçe kalıp yüzleşebileseler. Köpek bu altı üstü, sen korkmazsan o korkacak senden. İlla birinin korkması lazım çünkü. Ya sen yada köpekler. Sokak böyle, hayat da, ya sen ya onlar...

Kendi aralarında da anlaşamıyorlar esasında. Sen geçip ya da kaçıp gittikten sonra birbirlerine sataşıyorlar. O yüzden hepsinin yüzü gözü yara bere içinde.

Esasında sadıklar sana. Önüne bir kemik atman yeterli ömür boyu sadatini sunar ellerine. Sen o ellerle onu dövsen de ayrılmaz dibinden. Çünkü yemek vakti geldiğinde yine o ellerden yiyecek yemeğini. O yüzden bilir o ellerin kıymetini. Ve de koklar yalar sevgisini göstermek için.

Yemek verirsen dostun olur, vermezsen ise paçana yapışır. Seni öldürmeye de gücü yetmez asla. Canını yakar sadece. Can bu işte kıymetli ya dayanamazsın verirsin istediğini.

Farkında olmadan çıkara dayalı bir dostluk oluşur aranızda. Sen ona yemek verirsin o da senin kapını bekler.

Gece olduğunca, saat 3 bucuk olduğunda kimlerin paçasına yapıştığını bilemezsin. Sen uykunun en tatlı yerinde mışıl mışıl uyuyorsundur, sabah kalkıp sadık dostuna yemek vermek için...

 
Toplam blog
: 15
: 514
Kayıt tarihi
: 07.06.10
 
 

1985 Edirne Doğumluyum. Elektrik Mühendisiyim. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde projelerde çalışıyo..