Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '06

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Köprü adam

Köprü adam
 

Hepimizin, şiirlerini büyük bir sevgi ve coşkuyla okuduğu Arif Nihat Asya bir sözünde; "İçimizden biri köprü olmaya razı olmazsa, kıyamete kadar bu suyun kıyılarını bekleriz" diyor. Onlar yolcuları sırtında taşır, nehrin öteki yakasına ulaştırır. Yolcular ardına bile bakmadan çekip giderler. Köprü ise orada öylece kalır. Kimse nehri sırtında geçtiği köprüleri düşünmez bile.

Köprünün altında akan sular deryaya, köprünün üstünden geçen yolcularda hedeflerine ulaşma derdinde. Sanırsınız ki köprü yerinde duruyor. Bu yüzden kimse köprü olmak istemiyor. Hâlbuki asıl yükü omzunda o taşıyor.
Bakıyorum da uzun ve coşkulu nehirlerin iki yakası yolcu dolu. İçlerinde ne köprü olan var nede köprü kuran. Hepside bekliyor, bekleşiyorlar. Dost kervanları gelip geçiyor onlar hala orda eğleşiyorlar.

Belki de kim bilir ecdadımızın yaptığı köprüleri sanat eserine dönüştürmesi bunun içindir. Üzerlerinden geçtikleri köprülere saygının ve vefanın ifadesidir bu. Onları yüzlerce yıl değerlerini yükselterek yaşatmasını bilmişlerdir.

Yaprak gibi dal gibi suya düşüp akıntıyla yol almayı göze alanlar her nedense köprü olmayı istemiyorlar. Nehrin iki yakası da dolu olmasına rağmen kimse köprü olmaya razı gelmiyor. Oysa daha çok köprüye ihtiyacımız var. Gelip geçtikten sonra onları unutup hatta hor gördüğümüz içindir ki dirençlerini yitirip, yıkılmış gitmişler.

Şimdi köprüyü geçeceklerden çok köprülere ihtiyacımız var. Bu yüzden köprüleri seviyorum. Nerde bir köprü görsem onun altından akan sular gibi benim de içimden şarkılar, şiirler gelip geçiyor. Her defasında köprülere minnet borcumun olduğunu hissediyorum.

Hepimiz hayat nehrinin kıyılarında bekliyoruz. Kimimiz bu bekleyişte akıntıya kapılıp gidiyor, kimimiz yorgun argın ömür tüketiyoruz. Fakat kalkıp ta hayat nehrine köprü olmaya çalışmıyoruz. Bunun içinde kıyamete kadar bekleyişimiz devam edeceğe benziyor.

Köprü adamlar çiğnenir ezilir fakat üzerinden geçilerek hep ileri hedeflere vardırır yolcuları. Belki de dört gözle yolcuları bekleyişimiz bundadır. Köprüsüzlükten yani. Köprü adamlara hürmetle...

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..