Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '12

 
Kategori
Haber
 

Köprülerdeki trafik çilesine çözüm öneriyorum...

Köprülerdeki trafik çilesine çözüm öneriyorum...
 

İstanbul'da köprülerde tadilat başlayınca insanlar çözüm arayışına giriştiler.

Karayolları Genel Müdürü de çözümünü söylemiş : )

"Tatilini İstanbul dışında geçirme imkanı olanlar İstanbul dışına çıkarsa İstanbullular da biz de memnun oluruz."

Oysa daha gerçekçi ve pratik çözümler bulunmalı. Mesela benim aklıma şöyle bir çözüm geliyor. Boğaz akşam belli saatten sonra gemi trafiğine kapatılıyor. Bu saatlerde Ro-Ro gemileri ile karşıdan karşıya geçiş "gerekli emniyet tedbirleri de alınırsa" sağlanabilir gibime geliyor. Yani artık boğaz genişliğine göre kaç Ro-Ro gemisi olacaksa bunlar kafa kafaya verilerlerse boğaz araç trafiğine kolayca açılabilir. Hem böylece vatandaşa seçenek de yaratılmış olur. Belki çok uçuk kaçık ama neden olmasın değil mi?

Yine bu köprülerde yaşanan sıkıntı önemli bir şeyi daha ortaya çıkarmıştır. Köprüler İstanbul'un kalbidir. Anadolu ile Avrupa yakası arasında vazgeçilmez bir ilişki vardır. Daha çok alternatifin yaratılmasında büyük fayda var. İnşallah Marmaray ve 3. köprü de devreye girdiğinde daha çok seçenek olacaktır.

Köprü bakımı da önemli bir konu. Geçtiğimiz dönemde Zonguldak Çaycuma'da bildiğiniz gibi köprü çökmüştü. Çökme nedeni köprünün bakımsız kalmasıydı. Yolda hareket halinde iken köprüden düşen araçlar içindeki bazı insanlara halen daha ulaşılamıyor. Boğaziçi köprüsünden de beton döküntülerin olduğu yakın zaman önce basına yansımıştı. Yine Haliç köprüsünde bağlantı kısımlarında kopmalar meydana gelmişti. Yani köprüler de bize bakın artık demeye başladı. Bakım önemli bir konu. Bunu da es geçmemeli. Allah göstermesin bakım olmazsa daha büyük felaketler yaşanabilir. Ama daha başka "sağlam çareleri" de düşünmemiz gerekir. Ben burdan aklıma gelen bir çözümü paylaştım, belki başkabaşka  çözümler de dile getirilebilir.

--**--

Trafik çilesine çözüm: İstanbul'u terk edin

Hafta başında köprüdeki tadilat ile başlayan trafik çilesine çare arayan İstanbullular'a en çarpıcı öneri Karayolları Genel Müdürü'nden geldi, kenti terk etmelerini tavsiye etti.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devam eden tadilatla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çalışmaların zorunlu olduğunu dile getiren Turhan'ın en ilginç sözleri bu sürede trafik çilesi çekmek istemeyen vatandaşlara yaptığı öneri oldu.

Turhan, bu süreçten etkilenmek istemeyen İstanbullular'a kent dışına çıkmayı tavsiye etti: "Tatilini İstanbul dışında geçirme imkanı olanlar İstanbul dışına çıkarsa İstanbullular da biz de memnun oluruz."

"Üç aydan kısa sürede tamamlamaz mı?" eleştirilerine de yanıt veren Karayolları Genel Müdürü, "Çok da hızlı yapmak istemiyoruz. Çünkü tadilat yapılan şerit tabliyenin nem ve sudan etkilenmemesi gerekir. Uzun süre yağış altında kalırsa yapılan çalışma faydasız olur" diye konuştu.

Elden geçirilen çelik malzemelerde yapılan kumlama ve temizleme çalışmalarının zaman aldığını vurglayan Turhan, "Söktüğümüz malzemeleri hemen yerine koyamayız çünkü önce çeliğin pürüzlendirilmesi gerikiyor" dedi.

Boğaziçi ve FatihSultan Mehmet Köprüsü'nün "dünyanın en iyi bakımı yapılan köprüleri" olduğunu öne süren Karayolları Genel Müdürü Turhan, çalışmalarının dört faz halinde süreceğini ve tadilatın ikişer şeritte yürütüleceğini bu süreçte de diğer 6 şeridin devamlı hizmette olacağını belirtti. (NTV)

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..