Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Köprülü Kanyon ve Gökçesu Rafting

Köprülü Kanyon ve Gökçesu Rafting
 

Sel yarışı için ideal bir yer


Bizim Şeref Bey’in tavsiyesine uyup, Antalya –Serik deyip Köprülü Kanyon’a ulaştım. Ama yol çok virajlı ve tabii olarak dağları tepeleri aşarak gidebiliyorsunuz. Bizim istikamet Gökçesu Rafting (Sel Yarışı) Nihat Bey olunca araya varıncaya dek birçok sel yarışı yapılan işletmeler gördük.

Serik’ten yaklaşık 30 km kadar uzakta olan Beşkonak’a ve oradan 17 km daha yol alarak Köprülü kanyona ulaşıyoruz. Bitmedi 6 kilometre sonra bir kere niyet ettiğimiz Gökçesu’ya varıyorum ama saat 20.35 olmuş. 47 km.lik yolu neredeyse 1.30 saatte almışız.

Gece karanlığında sadece Köprülü Kanyona adını veren, Köprülü Çay’ının gür sesini duyurum, sessizliği özlemişim. Çay kenarına yapılmış dubaların üzerindeki köşklerde gündüzleri yemek yeniyor, geceleri ise isteyenler, battaniyelerini alıp oralarda uyuyorlar. Hava geceleri oldukça serin.

Karavanla pek gelen yok çoğunlukla çadır kuruluyor. Buralara gelme nedenleri sel yarışı yapmak. Az da olsa bir kısım insanlar da sıcaktan kaçıyor. Çadır kurup geceleri buralarda geçiriyorlar.

13 km.lik parkurda heyecan durukta elbette. Adrenalin meraklıları için bu 13 km.lik parkuru geçmek 50 TL. üstelik bu fiyatın içerisin de yemek de var. Buruya gelene kadar yolun virajlı olması aslında sel yarışı yapacaklar için bir avantaj çünkü Köprülü Çay’ında da botla 8-10 kişi birlikte 13 kilometrelik parkuru geçerken aynı şekilde süzülerek heyecan yaşıyorsunuz. Ben de sabah erken temiz hava ile birlikte ormanın içindeki bu kampta çay kenarında Kayra Göktuğ ile kahvaltımızı yaptıktan sonra saat 10.00 gibi 8 adrenalin tutkunuyla birlikte botta yerimizi aldık.

Çoğunlukla amatörlerin olduğu botta (ben de dâhil) bir de profesyonel sel yarışçısı bulunuyor. Zaten kurallar da bunu gerektiriyor.

13 km.lik parkur boyunca istemesem de çığlık attığımı fark ettim. Bazı yerlerden botun geçişi tam anlamıyla kalp çarpıntısını yükseltiyordu. Buna rağmen ilk denememde müthiş heyecan duydum. Parkur sonunda içimiz dışımıza çıkmış bir halde ama büyük bir rahatlama hissi ile pikaplarla başlangıç noktamıza döndük.

Gökçesu Rafting’i diğerlerinden ayıran bir özellik var o da burada hem çadır kurulabiliyor hem de otel konseptinde hizmet veriyor olması. Hep yaptığım gibi fiyat listesine de bir göz attım. Yemek fiyatları normal, alkollü içecekler –Eh işte- size bağlı.

Parkurdan döndüğümüzde çaylarımızı içtik biraz dinlendikten sonra yolcu yolunda gerek, deyip Manavgat’a ve Side’ye doğru yola çıktık.

 
Toplam blog
: 49
: 964
Kayıt tarihi
: 03.02.13
 
 

Öğretmen / Yazar - Şair  ..