Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '14

 
Kategori
Öykü
 

Köpükgiller III - Denizköpüğü

Köpükgiller III - Denizköpüğü
 

Hava çok sıcaklaşmıştı. Oğullarını da alarak sahile indiler. Büyük bir şemsiyenin altına yerleştiler. Oğulları, kovasını ve küreklerini alarak hemen deniz kenarına koştu. Genç kadın, elinde güneş kremi ve şapkayla oğlunun peşinden giderek, şapkasını taktı ve küçük çocuğun omuzlarına güneşten korunsun diye kremi boca etti.

“Ne yapıyorsun?” diye seslendi eşi “oğlanı neredeyse kremşantiye çevirdin.” Hiç oralı olmadı genç kadın. Bildiği gibi yaptı, oğlunu güneşin yakıcı sıcağından korumak onun asli göreviydi!

Yeterince koruyucu krem sürdüğünden emin olduktan sonra, şezlonguna geri döndü ve havlusunu sererek uzandı. Kendine de koruma faktörü daha düşük bir krem sürerken, bu sabah banyoda olanları düşünüyordu. Kocasına şöyle bir baktı ‘söylesem delirdiğimi düşünür herhalde’ diye geçirdi içinden ve hemen bu fikirden vazgeçti.

Genç adam, kremlenmenin lüzumsuzluğuna inanarak, hemen kendini denizin serin sularına attı. Oğlunun yanından geçerken, avucuna aldığı suyu, çocuğun sırtına bıraktı. Çocuk suyun serinliğinden hafifçe irkilirken, babasına gülümsedi. Deniz bir harikaydı. Kulaçlarını ardı ardına atarken, yüzmenin tam bir terapi olduğunu düşünüyordu. Onca işin arasında, bu tatil çok iyi gelmişti.

Sahilden bir hayli uzaklaştığını fark etmesi, yakından geçen sürat motorunun oluşturduğu dalgalarının, kulağına su kaçırmasıyla oldu. Durdu ve kaçan suyu çıkartmak için başını sağa doğru salladı. Dalgalar üstüne üstüne gelirken, etrafı köpük köpük olmuştu. “ne bu kadar hızlı gidiyorsun be kardeşim, burada yüzen insanlar var, dikkat etsene” diye motorun ardından seslendi.

“Sorma” diye bir ses duydu o sırada “ hiç dikkat etmiyorlar.” Etrafına bakındı, kimin konuştuğunu anlamak için. Hiç kimse yoktu ama birinin konuştuğuna emindi. Tekrar sağa sola bakındı, görünürde kimse yoktu.

“Buraları tehlikeli oldu, kim vurduya gitmeyelim” diye söylendi ve geri döndü. Tam kulacını atacakken, “ evet, sen en iyisi sahile dön” diyen sesi duydu. “Aa yok, güneş başıma geçti herhalde. Gayıptan sesler duymaya başladım “ derken etrafında bir hareketlenme fark etti. Bu beklenmedik durum ile ister istemez yüzme eylemi çırpınmaya dönüşmüş ve bu da batmasına neden olmuştu.

Tekrar kendini toparlayıp, su yüzüne çıktığında, etrafında köpüklerden oluşmuş bir çember olduğunu gördü. Bu köpükler can simidi gibi, onu batmaktan kurtarmış ve sahile doğru götürüyordu.

Sahile varır varmaz, köpüklerin açılarak yol verdiği genç adam, dili tutulmuş vaziyette kendini şezlonguna zor attı.

Karısı, çoktan güneşin etkisiyle uykuya daldığından, telaşını fark etmemişti. Oğlu ise, kovasını bırakmış, denize doğru el sallıyordu.

Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..