Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Kör bilinç

Kör bilinç
 

Seçimler yaklaştı, partiler oy toplama yarışına tam hız devam etmekte. Politikacıların inandırıcılığı eskisi kadar kalmadı artık. Halk verilen sözlerin tutulmadığını tekrar tekrar yaşayıp gördükçe bilinçlendi. Bu bilinç kör bir bilinç şekli olduğu için  pek fark edilmiyor olabilir ama durum bu. Kör bilinçli halkın ilkesi ise şöyle: Söylenenlere inanma  ama çıkarlarını kim koruyacaksa o tarafa kay ve oyuna katıl!!! ‘’Vatana millete ne olacak mış? Ülkenin sermayesinden en büyük payları yabancı milletler mi almış? Kapitalizm geri mi gelmiş? Anayasa mı değişecekmiş? Bize ne! Biz yiyecek ekmeğimize bakarız! ‘’  

Ne yazık ki at gözlüğü takmış bilinçli zihniyetin aldığı hal, hal değil!  

Partiler ise bir oy uğruna ilkelerinden ödün vermeye başladı. Bu örneği ilk chp de gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam Deniz Baykal bir törenle çarşaflı kadınlara rozet takarak partiye üye yapmıştı. Amaç alenen belliydi, muhafazakar kesimden oy toplayabilmek. Bunu dürüstçe dile getiremeseler bile durum tamamen bundan ibaretti. İşe yaradı mı? Hayır! Böyle ucuz oyunlarla hiç kimse bir şey elde edemez edemeyecekte.

Şu ana kadar duruşundan ve ilkelerinden vazgeçmeyen  akp için şimdi ise aynı durum  geçerli. Tayyip Erdoğan ın Çanakkale Zaferi reklamını izledikten sonra aklıma gelen tek şey oy kaybetme kaygısına düşüldüğü için partinin ilkelerinden ödün verdiği. Atatürk ün kurduğu cumhuriyet rejimini beğenmeyip değiştirmek isteyen ve Atatürk’ü eleştiren zihniyet bir iki saniyede olsa reklamın sonunda Atatürk ün resmini kullanıyor.

Tam bir ironi!

Baş örtüsüne karşı değilim, Atatürk ilkelerine de. Karşı olduğum tek şey partilerin ‘’savaşta her şey mübahtır’’ ilkesi! Ben oyumu çarşaflı kadına rozet takan ya da Atatürkü çıkarları için kullanan dejenere ideolojilere vermem!

İnançlarına karşı duruşunu bozarsan güven ve güç kaybedersin. Ne olursa olsun ne yaşarsan yaşa direnmelisin.!

Ancak o zaman ilkeler ilke olur, ülkeler de ülke!!!!

 
Toplam blog
: 49
: 299
Kayıt tarihi
: 24.07.14
 
 

HAYATA DERKENAR! ..