Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Kör ol nankör olma

Kör ol nankör olma
 

Elimizdekilerin kıymetini bilmeye henüz çocukken programlanırız. Yaşlar ilerleyip karakterler oturmaya başladığında şekillenir insanın asıl huyu. Belli bir zamana kadar yönlendirmelerle devam edersin belli bir zamandan sonrada kendin olarak adım atmaya başlarsın. Ne yapılan iyiliği unutacak kadar maneviyatsız, ne de iyi niyete gözünü yassılayacak kadar arsız ol. Zaman içinde gerek duygusal gerek sosyal ilişkiler içine girer insanlar tanırsın. Kırarsın ve kırılırsın. Olması gerekenlerdir aslında bunlar. Ama en tamiri mümkün olmayan inkardır!  

Hem yapılan iyiliği hem de özveriyi görmezden gelmek hatta bir kalemde silebilmek. Alışıyoruz hiç tahmin etmediğimiz insanlardan beklenmedik tepkiler görmeye. En çok can acıtan en önemsenen en değerli olandır. Anne – baba bile yeri geldiğinde kırılıp dökülüp bir saatte harcanabiliyorken, hiç kan bağın bulanmayan kişilerden vefa beklemek ancak hayal kırıklığı yaratır. Bugün yanında gördüğün insanları yarın karşında görmeye hazırlıklı olmalısın. Öyle şeyler paylaşır, öyle farklı bir yere oturtursun içinde ama gün gelir öyle bir davranışla ya da cümleyle karşılaşırsın ki karşındakini unutup kendine kızmaya başlarsın “ tanıyamadın “ diye. Kızma çünkü hayatta her şeyi spontan yaşarız. Önceden hazırlanıp çıkacak sorular hakkında fikir edinme şansımız yoktur okulda olduğu gibi.  

Farkındaysanız en çok ruhsal bunalım, çöküş yaşayıp intihar eşiğine gelen ünlülerdir. Yoğun bir çevre, eğlence, iyi günlerinde geçirilen hoş vakitler… Sonra yalnızlık, sıkıntılı zamanlar derken sağın solun bir bakmışsın bomboş. Hazırlıklı olmalı her şeye. Ne kendini yok sayarcasına fedakar ol, ne de sürekli kendinle meşgul olucak kadar bencil. Acını, öfkeni, borcunu, dününü unut ama verilen küçük bir emekte olsa görmezden gelip unutma. Kör ol ama nankör olma!  

Karşındakilerden beklentilerini en aza indirge mutlu olmak ve kırılmamak için. Ne kadar farklı bir yere oturtup farklı bir misyon da yakıştırsan, aslını gördüğünde kendin yıkılırsın. Ve gelecek planların… Çevrende yakınında kim olursa olsun uzun vadeli planların sadece kendinle alakalı olsun. Beklediğin zaman geldiğinde, yalnız olduğunu gördüğünde yıpranmamak için. Bir tek sevgiyi sınırsız yaşa! Suistimal edilirsen, sevginden mahrum kalan üzülsün bir daha koşulsuz sorgusuz sevilmeyeceği için.  

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..