Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '20

 
Kategori
Genel Sağlık
 

KÖR OLASIN KORONA!

Ülkemizde son açıklanan resmi rakamlara göre vaka sayısı 69 392, iyileşen 5674, vefat eden insan sayımız 1578.
 
Dünyada toplam iyileşen vaka sayısında sonuncu sıradayız. Ölümlü vakalarda Çin dahil 10 gelişmiş ülke arasında 10 sıradayız. İlk beş ülke Amerika, İspanya, İtalya, Fransa, Almanya.
 
Türkiye hiç kimsenin yapmadığı bir şey deniyor. Şu ana kadar başarılı bana göre. Gerekli tedbirler avamın insafına bırakılamaz. Daha sıkı önlemler almanın zamanı geldi, hatta geçiyor.
 
Hiç olmasa önümüzdeki iki haftayı tam karantinada geçirelim. Zorunlu hizmetler dışında her şeye en üst düzeyde yasak getirelim yasak.
 
Rakamların dilinden bakarken bile tarafsız olamıyoruz.
 
İyi niyetle uyaran tablolar öne sürenleri dikkate almak devleti yönetenlere düşer.
 
Hiçbir veriye rakama sevinemem. Ama bazı ruhlarını şeytana teslim etmiş yarasalar gibi de karanlığa kanat çırpmam, umacı gibi ülkem için karamsar rakamları eşe dosta göndermem.  Yığınla ölümler olacak diye kehanetlerde bulunmam. Daha açık bir tabirle siyaseten cenaze olmaya aday olanlar öbek öbek tabutları özlüyorlar, ona çok ama çok üzülüyorum.
 
Hiç olmasa böylesine zor bir günde insanımızın yanında olalım, siyaseti  bu tabii afata alet etmeyelim.
 
12 Marttan bu yana evimde mücadeleme devam ediyorum. Yakınlarımı, arkadaşlarımı, dostlarımı en çok da torunlarımı dayanılmaz bir duygu ile özledim.
 
Ama gayret edeceğiz ve KORONA denilen iletti bize açık, net bir şekilde gösterilen kurallara riayet ederek def edeceğiz.
 
Toplumlar böyle zamanlarda yapacağı davranışlarla düzeyini belirler. Sağlıkta elimizde olan imkanlar dünya ölçeğini yakalamış durumda. Gelişmiş batı insana verdiği değeri sorgular hale geldi.
 
Şükürler olsun ki çok başarılı bir sağlık kadromuz var.
 
Ailelerinden günlerdir uzakta insanımızı yaşatma mücadelesi veren bu kahramanlara kurallara uyarak yardım edelim, ülkemizi bu afattan en az zararla çıkmasını sağlayalım.
 
Metin TOPÇU
 
 
 
evdekalTürkiyem
 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..