Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

Kördüğüm ve Yeter'den Beren'e reyting darbesi!

Kördüğüm ve Yeter'den Beren'e reyting darbesi!
 

İlk günden beri yazdığım her yazıda dizi sektörünün garipliğinden, anlık durumlar ile yürümeyi sevdiğinden bahseder dururum. Öyle bir sektör ki burası ; bir gün kral oluyorsunuz öbür gün soytarı. Bir gün zirvede oluyorsunuz öbür gün 20.- 30.sırada zar zor yer buluyorsunuz. Hal böyle iken bir diziye fazla bağlanmayı doğru bulmuyorum. Ne oyuncular gelip geçiyor, ne diziler gelip geçiyor takip etmek çok güç.

Bu şekilde bir dizinin içerisinde yer almak da zor, o diziyi sonuna kadar izlemeye karar vermek de.  Bu şekilde belirsizliklerin hakim olduğu bir dünyada adaletten ya da istikrardan bahsedebilmek hiç kolay olmuyor. Bunun en yakın örneğini dün gece reyting sıralamasında gördük.

Perşembe geceleri yüzyıllardır(?!) Kurtlar Vadisi Pusu'yla anılıyor biliyorsunuz. Dizi hala izlense de, artık eskisi gibi direkt 1.olamıyor ama yine de rüzgarı yetiyor. Bugünün kralları ise devamlı değişiyor. Geçen sezonlarda Aramızda Kalsın,İntikam, Kocamın Ailesi gibi dizileri bugün de görmüş ve zirve sıralamasını devamlı olarak karıştırıyordu. Bu durum bu sene İnadına Aşk, Asla Vazgeçmem gibi yapımların varlığının etkili olmasıyla devam ediyordu.

Şimdi ise buraya 2 yeni dizi eklendi : Yeter ve Kördüğüm.

Bu kadar alışılmış ve zorlaşmış bir gün içerisinde her ikisi hakkında yapılan yorumlar pek umut dolu değildi. FOX'un İnadına Aşk'ı çarşambaya alıp perşembe gününe Kördüğüm'ü yerleştirmesi büyük tepki toplamış, yapımın tutmayacağı iddia edilmişti.

ATV ise Yeter'i yılbaşı günü başlatınca garip bir strateji uyguladığı ve yapımın tutmayacağı şeklinde yorumlara maruz kalmıştı. Bu ara bende Yeter'in zırt pırt yayınlanmasından duyduğum bıkkınlığı yine buralarda yazmıştım. ATV ters köşe yaptı vallahi.

Bu olumsuz ortam içerisinde her iki dizide reyting listesinin tepesinde yer alıp, ortalığı karıştırınca işler değişti. Yeter yayınlanan 3. bölümü ile ; TOTAL'de 6.11 reyting ile 3. ,AB'de 4.71 reyting ile 4 , ABC'de ise 6.46 reyting ile zirvede yer aldı.

Kördüğüm ise yayınlanan 2.bölümü ile ; TOTAL'de 4.94 reyting ile 5. , AB'de 4.96 reyting ile 2., ABC grubunda 5.36 reyting ile 4.sırada yer aldı.

Yani Yeter Kördüğüm'e oranla TOTAL ve ABC'de, Kördüğüm ise Yeter'e oranla AB grubunda daha önde yer alıyor. Yani dizilerin tutup tutmadığı bir yana, birbirleri arasında amansız bir rekabete giriştiler bile.

Bu şartlarda TOTAL grubunda yerlerde sürünen Muhteşem Yüzyıl Kösem'in, senaryo olarak saçmaladığı için izleyici kaybeden Asla Vazgeçmem'in, eski sezonlarına oranla çok gerilerde kalan Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin işi çok zor.

Yeter, Kördüğüm, Kurtlar Vadisi Pusu ve FOX Ana Haber dörtlüsü devamlı olarak yer değiştirir durur artık.

Yeter ve Kördüğüm dizilerini tebrik ediyorum.

E o zaman şimdi Beren Saat düşünsün!

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..