Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

11 Ağustos '06

 
Kategori
İnternet
 

Kore Savaşı'nı hatırlayanınız var mı?

Kore Savaşı'nı hatırlayanınız var mı?
 

Kasim ayi Turkiyenin tarihinde onemli bir aydir. On Kasim'i hepimiz biliriz de, 29 Kasim sessiz sedasiz gecip gider! Simdi bu yaziyi okuyanlarin icerisinde 29 Kasim da da ne olmus diyen cogunluktadir. Aman utanmayin, kendinize de kizmayin. Nereden bileceksiniz!.

29 Kasim 1952 yilinda Kunuri'de, Cinli'lere kafa tutmusuz. Amerikali'larin anlattigina gore, sungu sunguye, gogus goguse carpismis Memedimiz. Cinlileri durdurmuslar. Bir sure.

Biz Korede 721 sehit vermisiz. 175 de kayibimiz var. Kayiplara ne olmus, bilmiyoruz.

NATO, Turk-Amerikan Iliskileri, Hak, Hukuk diye arastirirken, Kore onumuze geldi. Biz Kore ye iki amcamizi gonderdik. Amcam Cafer Ozturk ve Hasan Yokus.

Aslinda bizim sikintimiz kendimizden geliyor. Kendimize ilgimiz yok? KORE ile ilgili interneti bir arastirin. Neler yok ki? Turkler. Turkler yok. Kenarda, kosede kisa bir not, ozet bir bilgi. O kadar.

Cinlilerin esir kampinda Ingilizi, Amerikalisi telef oluyor. Turk esirler sapasaglam. Niye Turk esirler olmezler? Memedin hemen hemen hepsi koy cocugu. Ot, yemlik, madimak toplayarak buyumusler. Kampta da dolaniyorlar, ne bulursa yiyorlar.

Ikincisi, askerlik anlayislari. Iki kisi yan yana mi? Biri komutan. Bir saat once asker olan oburunden kidemli. Carklar donuyor. Zincirleri kiramiyorlar.

Ben isterim ki, Kore'ye neden gitmisiz, niye gitmisiz, ne yapmisizi anlatan kendi sitelerimiz olsun. Ingilizce, Turkce, belgeleri ile. Baskalarinin yazdiklarini okumak, bazan insani rahatsiz da etmiyor degil!

Cafer Amcama rahmet, Hasan Amcaya selam olsun!

Fotograf: Pusan, Kore Birlesmis Milletler Mezarligi

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..