Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '13

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Korfu Adası, Yunanistan

Korfu Adası, Yunanistan
 

Korfu Adası


Yunanistan’ın en popüler tatil yerlerinden birisi olan Korfu adası, renkli kültürü, Venedik tarzı mimarisi, dar sokakları ve muhteşem plajlarıyla Avrupa’nın en güzel tatil alanlarından birisi. Peki, Korfu adasında 3 gün kalsak nereleri gezmeliyiz işte Korfu adasının gezilecek yerleri.
 
Korfu adasını keşfetmek, anlamak ve yaşamak için 3 günün yetmeyeceğini belirtmek isterim ama hızlandırılmış bir şekilde Korfu adasını gezmek, keşfetmek istiyorsanız basit şekilde anlatacağımız programı uygulayabilirsiniz.
 
Korfu adasında ilk gününüzde Venedik tarzı mimarisinin dikkat çektiği aynı zamanda adanın başkenti sayılabilecek Corfu Town ile başlamak sanırım en ideal seçim olacaktır. Daracık sokaklarda Venedik mimarisinin etkisinde çok sayıda kilise ziyaret edilebilir. Aziz Michael ve George Sarayı, Asya Sanat Müzesi gezebileceğiniz yerler arasında olmalı. Old Town etrafında yapacağınız yürüyüş ile Korfu adasının tarihi yalılarını ve konaklarını keşfetme imkânı bulabilirsiniz. Yeni Kale ve Eski liman gezinizden sonra arta kalan zamanınızı Korfu Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ederek günü sonlandırabilirsiniz.
 
Kordu adası gezinizin ikinci gününde adanın kuzey doğu kısmında kalan Dassia ilk ziyaret etmeniz gereken yer olmalı. Adanın turist çeken önemli noktalarından birisi olan bölge adeta küçğk bir balıkçı kasabası görünümünde ve muhteşem plajlara sahip. Kassiopi limanında geleneksel tavernaların yanı sıra öğle yemeğini almak içinde ideal bir yer. Adanın en rüzgarlı köylerinden birisi olan Sidabari, büyük kaya oluşumlarını keşfedebileceğiniz yer. Gecenize biraz renk katmak, Korfu adası gece hayatını yakından tanımak için burada bir akşam geçirmenizi önerebiliriz.
 
Korfu gezinizin üçüncü gününde adanın güneyine inerek Achillion Sarayı’nı keşfedebilirsiniz. Eski yunan tarihi ve mitolojisin örneklerini ve süslemelerini bulabileceğiniz saray Adanın Gastouri köyünde bulunuyor. Yeşil ile mavinin buluştuğu harika kumsallarda denize girmek için daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Arta kalan zamanınızı tepere çıkarak nefes kesen manzaraları seyredebilirsiniz.
 
 
 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..