- Kategori
- Yemek - Mutfak
Köri soslu tavuk
2 kişilikli porsiyon 150 kalori
Malzemeler
- 300 gr tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı köri baharatı
- 1 soğan ı kırmızı biber
- 1 yeşil biber Az tuz
Yapılışı
Tavuk göğsünü buzluktan çıkarıp dilimleyin (yeni aldıysanız kolay dilimleyebilmek için biraz buzlukta bekletin). Bir kâsenin içinde zeytinyağı, köri ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın. Tavukları hazırladığınız sosa bulayın ve bekletin. Teflon tavaya soğanı koyun 157 (bu sırada yapışmayacak kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz), sonra soslu tavukları ekleyip soteleyin. Jülyen doğranmış biberleri de ilave edin. Bütün malzemeleri birkaç dakika yüksek ısıda soteledikten sonra yemeğiniz servise hazırdır.
Köri sosu yerine köri baharatı kullanın, hem lezzetli hem de kalori derdi yok.
Yanına rokalı, naneli, taze soğanlı yeşil bir salata ekleyin.
Tabağınıza biraz bulgur pilavı veya 1 dilim ekmek eklemeyi unutmayın.
Lezzetli tavuk tarifleri vermeye devam edeceğiz.