Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Korkarak dönüş

Gitmemiz gerektiğini düşündüğümüz yolculuklarımız vardır. Yolun sonunda hep güzellikleri görmeye çalışırız. Belki yanlıştır ama yine de gideriz yolumuzda.
Kendi yanlışlarımızı kendimiz yapmak, doya doya hatamızın tadına varmak isteriz. Kimi zaman başarılı oluruz, fakat sonrasındaysa yeni yollar buluruz kendimize daha da güzeli için. Her zaman ol(a)mayız tabi, doğru yolu bilsek bile, yanlışı seçeriz onu da tatmak için. Tadına vardıktan sonra ise bocalarız bir müddet. Hesaplaşmanın zamanı gelmiştir sanki. Kendimizle bir harbe gireriz. İnzivaya çekilir ya da bir gönül buluruz kendimize içine sığınabildiğimiz. Sonrasında yola bir şekilde devam etmek zorundayızdır, zamanı geriye sarmayı düşünsek de. Geri döndüğümüz zaman ise korkak bir haldeyizdir. Yol aynı kalsa da kendimiz değişmişizdir bir kere. Yol boyunca üzerlerinden geçtiğimiz çakıllar bir farklı görünür ya da yol kenarındaki mis kokan o çiçekler. Bu korkuyu bazen korkutarak bazen de içimize kapanıp etrafı gözleyerek atlatmaya çalışırız. Duraklama içerisindeki duraklamayı tekrar yaşatırız adeta kendimize. Korkmuşuzdur, savaşı kazanan ve kaybeden aynı taraf olduğu halde bir türlü ateşkes imzalayamayız kendimizle. Ve doruğuna ulaşırız o an benliğimizin. Yeni sözler verip yarıda kalmış bir savaşın üstüne yeni kişiliğimizi inşa ederiz. Kimimiz bunun sadece küçükken olduğunu düşünse de geçen günlerin verdiği hayret gözbebeklerimizin içine nakşedilir.
Tekrar başladığımızda ise hayatın bizi ne kadar özlediğini hissederiz. Maziyi sağa sola savurmayı bırakıp yazılacak geçmişimize ufuk açarız yol günlüğümüzde. Yola yeniden açılırız ki tekrar tekrar okyanuslarında yüzelim, kumsallarında kaleler yapalım ve de limanlarında sığınabilelim benliğimizin.
Ve gitmemizi gerektiğini düşündüğümüz yolculuklarımız vardır. Yolun sonunda hep güzeli görmeye çalışırız. Kendi penceremizden, kendi direksiyonumuzla. Güzel yolculuklar :)

 
Toplam blog
: 14
: 340
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

1993 yılında Eminönü'nde doğdu. İlkokulu yaşamını geçirdiği yerdeki Yeni Mahalle ilköğretim Okulu'nd..