Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '09

 
Kategori
Felsefe
 

Korkmadan düşünmeden... Ellerimizi birbirimizin sırtında kenetleyebilmek...

Korkmadan düşünmeden... Ellerimizi birbirimizin sırtında kenetleyebilmek...
 

Hayatın içinde... Yeşilin...


İnsanoğlu… Habil, Kabili vurduğundan beri, sırtına saplı bir hançerle doğar.

Hayatınıza giren tüm insanlar, ellerini omuzlarınıza attığında ya da size sarıldığında… Bir elleriyle sırtınızdaki o hançerin sapını tutarlar.

En zayıf ve en güçlü olduğunuz andır aslında, bir insanla kucaklaştığınız an…

En zayıf anınızdır çünkü: Kucaklaştığınız insan sizi kucaklarken bir eliyle sırtınıza saplı olan hançerin sapını tutar.

En güçlü anınızdır çünkü: Onu kucaklarken sizin de bir eliniz, onun sırtına saplı olan hançerin sapını tutar.

Ne yapacağınızı ya da sırtınıza ne geleceğini bilemezsiniz.

İnsanlar vardır: Felçli bir gülüşün, asimetrik maskesiyle size sarılıp, sırtınıza saplı o hançerin sapını tutarken, onu kanırta kanırta biraz daha derine sokarlar… Oysa… Sizin de bir eliniz, onun sırtına saplı olan hançeri tutmaktadır.

Bazen yıllarca bu sorunun yanıtını ararsınız. Onun sırtına saplı olan hançeri tutarken, o sizin sırtınızdaki hançeri derine, daha derine sokmaya uğraşırken, o an… Ne yaptıysanız, yaptığınızın doğru olup olmadığını düşünürsünüz.

Bu döngü değişmelidir artık. Doğuştan sırtınıza saplı olan o hançerden kurtulmanız gerektiğini anlarsınız. Fakat… Sırtınızdaki hançeri söküp atmak çok zorludur, tehlikelerle doludur. Sırtınızdaki hançeri kendi ellerinizle söküp çıkardığınız an yaranızdan fışkıran kanla boğulup ölebilirsiniz. Ya da: Taze bir yaraya dönüşen o yer irinle dolabilir, bu sizi öldürebilir.

Belki de bu korkularla, hesaplarla, onlarca yılınızı harcayabilir hatta bir ömrü bile tüketebilirsiniz…

Sırtınızdaki hançeri, bütün riskleri alarak yerinden söküp atamadığınız sürece bir hiçsiniz…

Komplekslerinizden kurtulmadığınız sürece hayata hizmet edemezsiniz. Çünkü hayat, bizi hiçbir zaman mükemmel yaratmamıştır. Doğa, sonsuz bir evrim süreciyle, devingendir.

Günler… Daha aydın, daha renkli bir ışık, daha taze bir rüzgâr getirmek için her sabah yeniden… Yeniden doğarlar. Bunu anlayan ve bunu karşılayan insanlar mutlu olurlar… Çürük bir diş gibi sırtlarındaki hançeri söküp atar ve kompleksiz yaşarlar…

Sırtlarındaki hançerlerle yaşayan insanlar korkularıyla vardır. Hayat onlar için gündüz kâbusudur. Kendilerinden farklı düşünen her insana, Habilin Kabile baktığı gözlerle bakarlar.

İyi insanlar, hayata kattıklarının aslında, bir yeşil soğandan, bir naneden, bir maydanozdan, bir ebegümeciden… Ya da tüm yeşil zerzevattan daha fazla olmadığını bilirler. Sırtlarındaki hançeri daha çocukluk yıllarında söküp attıkları için kucaklaştıkları insanların sırtlarındaki hançerleri de yok sayarlar…

İyi insanlar hayatı… Aşka bağlarlar…

 
Toplam blog
: 153
: 1481
Kayıt tarihi
: 16.09.06
 
 

Tıka basa dolu bir adam değilim. Balığı gördüysem derine inerim. Uzun süre gölgede kalamam. Okuru..