Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Korkmadan yaz, yaz geldi

Bu sabah sıcaklık, kendini hissettiriyor. Deniz karşımda, mavinin tonları ise, havanın öğleye doğru daha da sıcak olacağını haber veriyor. Sakın bilgiçlik yaptığımı sanmayın, eğer deniz, sabah ,akşam, dört mevsim, karşınızda ise, onun her halinden veya renginden, neler olacağını, ezberliyorsunuz.

Zaten biz KIBRIS'TA, İlkbaharı pek yaşıyamıyoruz, desem de, rengarenk çiçekler, tarlaları süsler, meyve ağaçları çiçeklerle donanır, kuşlar akın akın gelir, ama birden sıcaklar tepemizde beliriverir. Kış ile Yazın belirgin halleri, ne İlkbaharı ne de Sonbaharı, tadında yaşatır bizlere. Ama ne havasını, ne de bir çakıl taşını hiçbirşeye değişmem, şu adacığımın.

Varsın DÖRT MEVSİMİ yaşıyamıyalım, doğup büyüdüğümüz şu topraklarda, ama yağmurdan sonraki toprak kokusunu, hiç bir yerde bulamıyacağımızı bilelim. Eğer, haftaya, havalar böyle devam ederse, plajlar yerli, yabancı akınına uğrayacak gibi. Ama ada halkı, sahillerde, oturup vakit geçiriken, yabancılar da denize açılacak. Çünkü, bizlerin denize girme zamanı, karpuz kabuğuna bağlı Kıbrıs'ta...Karpuz mevsimi başladığı an denize girme vakti tamam diye söylenilir ta eskilerden.

Sizler de diyeceksiniz ki, daha Nisan, Yaza bir ömür. Olsun, bizde böyle...Tabii gündüzle, gece arası sıcaklıklar farklı şimdilerde. Henüz, balkon sefaları başlamadı.

En güzel mevsimidir KIBRIS'IMIN ŞİMDİ BUYURUN GELİN...

 

 
Toplam blog
: 172
: 228
Kayıt tarihi
: 24.07.11
 
 

1969 İstanbul Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü mezunuyum. 25 yıl İngilizce öğretmenliği ve bölüm..