Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '17

 
Kategori
Sinema
 

Korku Sinemasında Zirve

Korku Sinemasında Zirve
 

Pennywise daha öfkeli ve saldırgan


O-It

Yönetmen : Andy Muschietti

Oyuncular : Jaeden Liebherr,Jeremy Bill Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard.

Stephen King’in en bilinen romanlarından olan “O”, çocuklarda palyaço korkusunu arttırmasıyla da tanınır. İlk 90’da iki bölümlük TV dizisi olarak çekildi. Pennywise adındaki palyaço Derry adında bir Amerikan kasabasında 27 yılda bir uyanarak kötülüğünü saçmaktadır. Kurbanlarını gençler arasından seçmekte, farklı şekillerde zuhur edebilmektedir. Bu kötülükle baş etmeye çalışan bir grup çocuğun mücadelesi aynı zamanda bir büyüme hikayesidir. Okullarında Ezikler olarak anılan bu yedi çocuk kasabanın zorbaları tarafından sürekli şiddet görmektedir. Grubun kekeme üyesi Bill, kardeşinin palyaço tarafından öldürülmesinden sonra sürekli suçluluk duygusuyla yaşamaktadır.  Kardeşinin ölmediğine onu bulabileceğine inanmaktadır. Grupta şişman olduğu için kabadayıların tacizlerinden kurtulamayan zeki çocuk Ben, annesinin uydurduğu astım hastalığıyla boğuşan Eddie, ürkek, temkinli yahudi Stan, komedyen olmak isteyen Ritchie, yoksul zenci Mike ve grubun tek kız üyesi Beverly.

“O” sadece bir korku filmi değil. King karakterleriyle, defolarıyla küçük kasaba yaşantısını mükemmel betimlemiş. İnsanların at gözlüğüyle yaşadığı, kaybolmaların ölümlerin peşinden gitmediği, tutucu bir yerdir. Genç yönetmen Andy Muschietti böyle zor bir projede, mükemmel bir iş çıkarmış. Korkuyu, karakterleri, kasaba yaşantısını, seksenlerin atmosferini mükemmel bir dengede işlemiş. Çocuklar, bisikletleri, yıkık perili ev, tutucu aileler hepsi seksenlerin bir çok filmini anımsatıyor. Son yılların sevilen TV dizisi “Stranger Things”’in beslendiği tüm kaynaklar karşımıza geliyor. 

Başta çocuk oyuncular olmak üzere oyunculuk performansları enfes. Hele yeni Pennywise Bill Skarsgard ilk palyaço Tim Curry’i asla aratmıyor. Başlangıçtaki palyaço ve çocuk karşılaşması tam bir sinematografik olmuş.   

İlk bölüm olarak karşımıza gelen “O” mütevazi bir bütçeyle çekilmiş. Şu an ki sadece ABD hasılatı ise ikinci bölümün dev bir yatırım olacağını gösteriyor. Bir korku filmi için uzun olan 133 dakika nasıl geçiyor anlamıyorsunuz.

Korku türüne yeni bir nefes getiriyor. Kaçırmayın..           

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..