Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Korkulan Fenerbahçe...

Korkulan Fenerbahçe...
 

Fenerbahçe


Korkulan Fenerbahçe Sahaya İnmeye Başladı..

Fenerbahçe takımı sezon başından beri ilk defa coşkulu ve istekli bir mücadele ederek sahada 5 gollü bir galibiyet aldı. Özellikle, Bursaspor gibi, Galatasaray'ı sahasında yenerek, ilk defa mağlubiyet tattıran, bir takımı yenmek de anlamlıdır.
Fenerbahçe takımının iç dinamikleri harekete geçerse, bu takım her yerde her şeyi başarır. İç dinamik derken, yönetim futbolcu ve taraftar üçgenini kastettim. Aslında yönetimde üzerine düşeni fazla yapmadı. Bu kötü durumda çok sessiz kaldılar. Sessiz kalmasalar bile , biz taraftarlarda öyle bir izlenim verdiler. Futbolcular ise sezon başından beri, bir türlü istenileni sahaya yansıtamadılar. Nihayet Bursaspor gibi , bir takımı yenerek, aslında kendilerine olan özgüvenide sahaya yansıtmış oldular. Stada giden taratarlarda yaptıkları destek ile bu güzel gecenin yaşanmasında pay sahibi oldular...

Fenerbahçe dibe vuran bir takımdı. Bu dibe vurmanın elbette bir çıkışı olacaktı. Bu çıkış kendi düşünceme göre GALATASARAY maçında olması muhtemeldi. Çünkü derbi maçında favori olan ve hava olarakta o pompalanacak olan Galatasaray, basında kesin kazanacak bir takım havasına bürünerek sahaya çıkacaktı. Fakat bu görüntü tekrar eşitlendi. Bu galibiyet ile Fenerbahçe, derbi maçına çıkmadan önce, favori takım şartlarını eşitlemiş oldu.

Genel olarak bakıldığında, sadece iç saha galibiyeti yaşandı. Ama beklenen iyi futbol ve mücadele noktasından bakıldığında, herşey istenildiği gibi sahaya yansıtıldı. Hakemin yanlış kararları vardı. Fakat bence yönetimin basının önünde bunu dile getirmeleri , pek şık olmadı. Özellikle sert bir eleştiri ve zamansız oldu. Aslında uyarı şeklindeki demecin anlamı şöyleydi: Hakemler Fenerbahçe ye karşı böyle bir zor maçta bu kararları, kendi stadında yapıyorlarsa, ilerde kimbilir neler yaparlar... Hatta GALATASARAY derbisinde hakem kararları ile muhtemel bir yenilginin önüne geçmek için verilen bir demeçtir. Böyle bakıldığında ise, tam zamanında yapılan bir açıklamadır.

Fenerbahçe takımı tekrar sahalara döndü. Lig yeni başlıyor. Uyarı olarak hatırlatmak istediğim ise, Galatasaray derbisini kazanmak zorunda olduklarını asla unutmasın futbolcular... Eger ki bu maç kaybedilirse, işte o zaman kazan kaynar. Af olmaz, ceza olur... Çünkü takımın ve futbolcuların kredileri kalmadı. Aslında futbolda her türlü sonuç vardır. Ama sizi şartlar öyle bir duruma sokarki, sadece tek sonuçlu bir maç oynarsınız... Dikkatli olunursa ve sahada üst seviyede mücadele edilirse, o sonucu elde edersiniz...

Sevgi ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 8
: 1068
Kayıt tarihi
: 13.10.08
 
 

Herkese merhaba.. İstanbul doğumluyum. İktisat fakültesi mezunuyum. Ticaretle ilgiliyim. Hobilerim f..