Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Korkularımız Celladımızdır

Hayat seçimler manzumesidir. Seçimleri yaparken özümüzde taşıdıklarımızdan etkileniyoruz. Benzer özellikleri, hisleri taşıyanları kendimize daha yakın veya daha çekici buluyoruz. Her varlık özünde taşıdığını yansıtıyor evrene ve karşılığını da ona göre buluyor.

Atını senatör ilan etmiş Agustus. Gerçek diktatör işte böyle olur. Agustus adını taşıyan Ağutos ayı nasıl olur 30 gün çeker diyerek yeniden takvimi düzenletmiş ve Ağustos aynı 31 gün yaptırmış. Fazla gelen gün sayısını da nefret ettiği Claudusun doğduğu ay olan şubattan düşürtmüştür. Hala tüm dünya bu takvimi kullanmaktadır. Agustusun kız kardeşinin boynun o kadar güzel ki, koparmak istiyorum deyip boynunu kırarak öldürdüğü söylenir. Saplantılı şekilde aşıkmış kardeşine.

İnsanlar kendilerine bir hedef ve çizgi belirler ve bu doğrultuda yürümeye çalışırlar. Hedeflerin ve çizgilerin yolu nereye gider, hayatının sonu nasıl olur düşüncesiyle bir sonuç ararlar ve hayatın bir gün biteceği sonucuna ulaşırlar. Hep sonu düşünerek yaşamış ve kendi sonunu düşünmeden kendine bir son hazırlamış olurlar. İnsanlar hep bir son peşindedir, kimi başkasının kimi kendi sonunun.

Özgürlük akıl, ruh ve vicdanın aynı yerde olmasıdır. Buradasın ama aklın işlerinde, buradasın ama ruhun başka bir yerde, buradasın ama vicdanın yok, peki özgürlük bunun neresinde?

Yaşamak için bir gezegene bağımlı olmak özgür olmadığımızın kanıtıdır. Kimse özgür değildir, özgür olması için doğmamış olması gerekir. Belki biraz özgürce kendi mahkumiyetini seçebilir. Yalnızlık bile yalnız olmaya mahkum olmaktır. Yalnızlığı doğru temelde uygulayan kişi karanlığı gündüze çevirebilen kişidir, bu karanlık ölüme, ölümde özgürlüğüne kavuşturur.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..