Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Korkularımızdan özgürleşmek

Korkularımızdan özgürleşmek
 

Korkularımız bizi, isteklerimizi gerçekleştirme yolunda engelleyen barikatlardır. Onları aşmak acı verici olmak zorunda olmamakla beraber acı çekmekte ısrar etmeyi de seçebiliriz. Bilinçaltında acı çekiyorsak korkudan özgürleşmeyi hak ettiğimize inanmamayı da seçiyoruz.

Önemli olan korkularımızla yüzleşmek ve onları tanımak eğer onlarla yüzleşme gücünü kendimizde bulabilirsek onları tanıma sürecini yaşarız. Yüzleştiğimiz her korku bizlerde değişime neden olarak doyumlu bir hayata yol açar. Farkında olmadığımız o kadar çok korkularımız vardır ki…

Zaman içerisinde yağmur damlaları gibi birikerek göl olur. Göller deniz ve denizler de okyanus olur. Gerçekleştirmek istediğimiz başarılarımızla aramızda aşılması güç okyanuslar vardır ve bunları yaratan da sadece kendimiz oluruz. En büyük korkunun, korkunun kendisi olduğunu fark etmek ise onları tanımamıza neden olur. Bildiğimiz ve tanıdığımız her ne ise artık ondan korkmamıza gerek kalmaz. Böylelikle en büyük düşmanımız da yüreğimizde yok olur gider.

 
Toplam blog
: 51
: 952
Kayıt tarihi
: 24.05.07
 
 

Herkes bu evrende bir şekilde var olmaya çalışıyor. Kimi güzelliğiyle, kimi zenginliğiyle, kimi resi..