Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Korkumuzu yendik!

Korkumuzu yendik!
 

''1 MAYIS'' Sendromu Yok Artık!..


Dünkü (2.MAYIS.2010, pazar) gazetelerin manşetlerini; 1 MAYIS 'ın, gerçek bir BAYRAM gibi kutlanmasının haberleri süslüyordu.

Herkes gördü!

Bir TABU daha yıkılmış oldu!..AK Parti Hükümeti'ni beğenirsiniz, beğenmezsiniz...Kürtçe'nin serbest kalması ile Türkiye'nin bölünmeyeceği(!)ni hepimiz âyan beyan gördükten sonra, 33 yıllık 1 MAYIS gerginliği; ufak tefek tatsız olaylar dikkate alınmazsa eğer, bir BAYRAM havasında kutlanarak, lüzumsun gerginliklerin önüne geçilmiş oldu...

Bundan sonraki yıllarda, öyle görünüyor ki; daha huzurlu, daha sâkin ve tam bir bayram havasında kutlanacağa benziyor 1 MAYIS 'lar.

Türkiye, bu tür lüzumsuz sendromları kazâsız atlatabilecek bir noktaya gelmişse bugün; bu, bana göre mühim bir başarıdır.

Bu başarı da, kim ne derse desin, AK Parti'nin eseridir...

Fakat bu başarılar mâalesef karın doyurmuyor.

AK Parti bu başarılarına, gerçek taraftarlar bulmak istiyorsa eğer; sessiz milyonların, insanca yaşabilmelerini sağlayacak tedbirler almalı bence.

Bu MEMLEKETte; İşçiler, memurlar, köylüler, şehirliler, esnaflar, EMEKLİLER vs...İNSANCA YAŞAYABİLME STANDARDIını yakaladıgı gün!

TABUların en büyüğü, o zaman yıkılmış olacaktır aslında!

İşçiye, memura ve emekliye; İNSANCA YAŞAYABİLECEĞi, hakkı olan ücret verildiğinde de bu memleketin batmadığı, yıkılmadığı görülecektir.

Hükümetin bu mevzûya da, âcilen, ciddiyetle ehemmiyet vermesi lâzımdır.

Yoksa!

3. köprüler veTüp geçitlerin yapılması; 1 MAYIS'ların BAYRAM olması ve muhtelif AÇILIMların, bu milletin karnını doyurmadığı; bu kesimlere, İNSANCA YAŞAYABİLECEKLERİ ücretler verilmezse eğer, herkes tarafından; zamanı geldiğinde, çok açık ve acı bir biçimde görülecektir...

Umarım geç kalınmış olmaz !Bektaş Azizoğlu

03.05.2010, pazartesi

Üsküdar-İSTANBUL

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..