Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Korkutan uyarı; "buradaki balıkları yemeyin!"

Korkutan uyarı; "buradaki balıkları yemeyin!"
 

Korkutan Uyarı: Buradaki balıkları yemeyin (Görsel netten alıntı)


Sebzeden, ete, süte, yoğurda, yumurtaya, peynire, meyveye, her tülü gıda maddesine kadar yiyip içtiğimiz gıdalar ölüm saçıyor. Hastalıkların, özellikle kanserin: Küçükten büyüye kadar bu kadar artmasının nedenleri, tüm gıda maddelerinin katkılı ve sağlıksız oluşu. Vicdanı sızlamayanlar para kazanmak için insan sağlığını hiçe sayıp ceplerini doldurmaya bakıyorlar, ama bir gün kendilerinin de aynı akıbete uğrayacaklarını düşünmüyorlar. Cahilce ve bilgisizce hareket ediyorlar. Aşağıdaki haberi okuyunca balık yemekten korkar olduk. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Akademisyenlerin Yeniçağa Gölü'nde yaptığı çalışmalar sonrasında uyarıda bulunuldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu,akademisyenlerin Yeniçağa Gölü'nde yaptığı çalışmalarda hem suda hem de kerevitlerde ağır metallerin yüksek olduğunun tespit edildiğini belirterek, göl suyunun etkisi altında kalan bitki ve balıkların devamlı tüketilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Külköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok uluslararası çalışmanın yürütüldüğü Yeniçağa Gölü'nde normalden 300 kat fazla ağır metal bulunduğunu söyledi.

Ağır metal oluşumuna çevrede bulunan fabrika, mezbaha ve köylerden gelen atık suların neden olduğuna dikkati çeken Külköylüoğlu, "Yeniçağa ‘da akademisyenlerin yaptığı çalışmalar sonucunda hem suda hem de kerevitlerin değişik kısımlarında ağır metallerin çok yüksek olduğu tespit edildi. Kerevitlerde normalde olması gerekenden 300 kat fazla ağır metal mevcut. Bu ağır metaller, su kalitesinin düşük olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Ağır metallerin, gölde yaşayan canlılar ile göl suyunun kullanıldığı tarla ve bahçelerdeki bitkilerde birtakım olumsuz etkileri olabileceğini ifade eden Külköylüoğlu, "Bunun tehlikeli yanı şu. Siz şimdi bu gölü herhangi bir amaçla, örneğin tarla sulama amacıyla kullanıyorsanız. Tarlayı suladığınız zaman bitki bunu alıyor ve bitkilerde ağır metallerin etkisi katlanarak artıyor. Ağır metaller aynı zamanda toprağa karışıyor. Dolayısıyla toprağın da toksik maddeyle dolmasına neden oluyor. Daha sonra orada yetiştireceğiniz ürün, o suyu kullanmasanız bile toprakta ağır metal olduğu için etkileniyor" şeklinde konuştu. Göl suyu kullanılarak yetiştirilen ürünlerin insan sağlığı üzerinde de olumsuz etkileri olabileceğine işaret eden Külköylüoğlu, vatandaşların bu ürünleri sürekli tüketmemesi gerektiğini vurguladı. "Bitkiler göl suyundan yararlanılıyorsa halk sağlığına yönelik tehdit olabilir" diyen Külköylüoğlu, "Gölde bulunan ağır metaller balıkları da etkiliyor. Biz onun çalışmasını yapmadık ama daha önceki çalışmalardan biliyoruz. Balıklarda da ağır metallerin yoğun olduğunu biliyoruz. Göl suyunun etkisi altında kalan bitki ve balıkları devamlı tüketmemek gerekiyor. Bu, halk sağlığı açısından tehlike arz ediyor" (AA)

güncel haberler

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..