Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Korkuyu içselleştirmek

Korkuyu içselleştirmek
 

Sabah işe gelirken içimizi bir korku sarar, acaba bir terslik olurmu diye. Patron işin ters gitmesinden korkar, yönetici patrondan, çalışanlar hem yönetici hem patrondan korkar. Gündelik hayatın içinde trafik korkusu, yılan korkusu, köpek korkusu, fare korkusu, böcek korkusu, hastalanma korkusu, iyi anne/eş olamama korkusu, iyi baba olamama korkusu, evlenme korkusu, boşanma korkusu, çocukların gelecek korkusu, sınav korkusu, işini kaybetme korkusu, gece korkuları, mezarlık korkusu, en çok da başaramama korkusu gelir yakalar bizi. Korkunun korkusu, kabuslarımız olur. Daha nice sayamadığım korkularda.

Korku son derece insani ve doğal bir şeydir. Oysa korkuyu içselleştirmek insanın hayatını kabusa çeviren, verimini yok eden hayata karşı başarısız olamanın temel nedenidir.

Savaşa giden asker korkarsa kaybeder, komutan korkarsa yönetemez. Güne korkuyla başlayan günü kurtaramaz. Eğer korkularınız her daim her işle birlikte yanınızda ise siz artık korkuyu içselleştirmişsinizdir. Hayat karşı 1-0 yenik başlarsınız.

Korkuyu içselleştirenler en çok korku salanlardır aynı zamanda. En çok korkulan kişiler aynı zamanda ençok korkanlardır. Kendi korkularını size yansıtırlar. Personele korku ile iş yaptıran yönetici içselleştirdiği korkuyu yansıtmaktadır.

O nedenle öncelikle korkularınızla yüzleşmeli ve yenmelisiniz. Korkarak başladığınız bir iş asla başarıya ulaşmaz. Korku her daim sizi engeller.

Doğal olan korkular ile, (örneğin yırtıcı hayvana karşı duyulan korku), doğal olmayan yada tehlikeli olmayan korkuları ayırt etmeliyiz. İşi kaybetme korkusu. Çünkü siz işinizi iyi yaptığınız sürece kaybetmezsiniz. Yada en son siz işten atılırsınız.

Korkularımız gündelik hayatımızı olumsuz etkileyecek kadar güçlü ise yeniden düşünün ve aşmaya çalışın. Aşamıyorsanız profesyonel destek alınız.

Korkusuz başarı dolu yaşamlar diliyorum hepinize.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..