Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Korkuyu yenmek!

Korkuyu yenmek!
 

Taksim'de dün Türkiye'nin iliklerine işlemiş bir "korkusu" daha yenildi. Korkuyu yenmek, aynı zamanda o korkunun tohumlarını atanları, o korkuyla korkutup tüm ülkeyi kendi vesayetlerinde tutanları da yenmektir.

12 Eylül rejimi bir kalesini daha kaybetmiştir. Halk, 1 Mayıs 2010 günü vesayet rejiminin önemli bir kalesini daha düşürmüştür. Darbenin ve darbecilğin kilomere taşları bir bir sökülmektedir.

Darbeci zihniyet kaybetmiştir. Ne kadar çırpınsalar da, ne kadar ellerindeki son barutu patlatmak için uğraşsalar da darbeciler yenilmiştir. Askeriyle siviliyle darbeden beslenen yapı çatır çatır çatırdıyor...

32 Yıl önce, ülkenin ufkuna karabasan gibi çöken 1 Mayıs, dün yeniden aydınlık yüzünü göstermiş ve bu ülke insanının darbecilere attığı bir şamar olarak tarihteki yerini almıştır. Bu şamarın sesi epeyce yankılanacak gök kubbemizde...

1 Mayıs, her kesin veya her kesimin kendi içindekini yaşattığı bir "bayram" olmuştur, yeniden... İster emek bayramı olsun, ister özgürlük bayramı olsun, isterse sadece bahar bayramı olsun... Sonuçta 1 Mayıs yeniden "bayram" olmuştur.

Türkiye'yi bugünlere getirenler, darbeci tehditlere göğüs gererek, sivil siyasetin hakkını çiğnetmeyenlerdir. Sivil siyaseti, sürekli bir "ihanet ve delalet" zemini olarak göstermek isteyen ve bunu bir ölçüde başaran "askeri vesayet rejimi"nin yalancılığı ortaya çıkmıştır.

Dün Taksim Meydanında "sivil duruş" bir zafer kazanmıştır. Gerçek kahramanlar, hikayeleri kendilerinden menkul zorbalar değil, gerçek kahramanlar sivil iradeyi tüm zorluklara rağmen hakim kılanlardır.

Benzerleri çok söylendi ama ben de bir Yahya Kemal naziresiyle paylaşmış olayım günün neşesini:

Dün Taksimde yüz binler çocuklar gibi şendi...

Dün Türkiye Taksimde bir korkusunu daha yendi...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..