Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '18

 
Kategori
Müzik
 

Koro İstanbul’un Sesi Verdiği Konserle Atatürk’e Şükranlarını Sundu

Koro İstanbul’un Sesi Verdiği Konserle Atatürk’e Şükranlarını Sundu
 

Konser


Şef SEDAT ÖZTOPRAK yönetiminde ve Piyanist-LUDMİLLA ILINYKH’in eşlikçi olarak katıldığı, 11 Kasım 2018 akşamı Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Koro İstanbul’un Sesi’nin Atatürk’ü Anma konseri çok büyük coşku ile karşılandı.

Maltepe Belediyesi’nin salon destekleri sayesinde gerçekleşen konsere çok sayıda sanatsever izleyici katıldı. Konserde İlk bölüm koro İstanbul’un sesi her geçen gün yükselen performansı ile parçaları çok başarılıydı.

2. Bölümde solist olarak bariton Sedat Öztoprak ‘ı uzun bir aradan sonra tekrar dinleme keyfini yaşadık, Koro İstanbul’un Sesinin, konuk solisti soprano Günay Acar da güzel Sesi ve yorumuyla geceye renk kattı. Hem solo hem de düette olarak şarkılar seslendirdiler.

Seyirciyi coşturdular.

Konserin 1. Bölümünde, İstiklal Marşı’nın büyük bir coşku ve başarı ile okunmasının ardından koro tarafından şu parçalar seslendirildi: (Eser adı / düzenleyen)

Yemen türküsü / Mahir Dinçer
Mahur İlahi / Ferit Alnar
Laçin / Ali Sevgi
Ay kız / Hayri Akay
Ufacık taştan / E.Okyay
Bebek / Muammer Sun / soprano solo GÜNAY ACAR
Gemiciler / Tahsin Şakraker
Katibim / Tahsin Şakraker
Çek küreği / Arif Sami Toker
Fincan / Ulvi Cemal Erkin
Çökertme / Levent Yalı
Mavi Ufuk’lar / Serdar Öztürk (marş)

İlk bölüm bu şekilde sona erdikten sonra verilen aradan sonra konserin 2.bölümü sololar ile başladı. Bariton SEDAT ÖZTOPRAK ve Soprano GÜNAY ACAR, Piyanist ZEYNEP ER eşliğinde şu parçalar seslendirildi:
1-Mavilim/Adnan Saygun/Bariton Sedat Öztoprak
2-Çalın davulları / Aytekin Aybuz / soprano Günay Acar
3-Bir fırtına tuttu bizi / Derya Kavuncu / soprano Günay Acar
4-Bozlak / Adanan Saygun / bariton Sedat Öztoprak
5-Bülbülüm altın kafeste / Erdal Tuğcular / bariton Sedat Öztoprak
6-Çeşme / Cemal Reşit Rey / soprano Günay Acar
7-Ali Baba Kırk Haramiler Operasından / Selman Ada / Nurcihan -Abdullah düet / soprano-bariton düetini Bariton SEDAT ÖZTOPRAK ve Soprano GÜNAY ACAR birlikte seslendirdiler.  Ali Baba Kırk Haramiler Operasındaki Abdullah rolünü operanın bestecisi Selman Ada, Sedat Öztoprak’a ithaf etmişti.
8- Bu düetten sonra sahneye tekrar çıkan İstanbul’un Sesi Korosu, bu kez O sole mio / Capua

Solo- Koro birlikteliği ile coşkulu bir şekilde söyleyerek tamamladı. Konser bitti, koro ve solistler sahneden ayrıldılar, ancak alkışlar bir türlü kesilmeyince tüm sanatçılar tekrar sahnedeki yerlerini aldılar. Bariton Sedat Öztoprak yönetimindeki Koro İstanbul un Sesi  ve gecenin solistleri soprano Günay Acar, bariton Sedat Öztoprak’ın tüm salondaki seyircilerin eşliğinde, kapanıştaki bis parçası, Türk Beşlerinden biri olan besteci, orkestra şefi olan Devlet Sanatçısı Cemal Reşit Rey’in, Cumhuriyet’in onuncu yılı için bestelemiş olduğu Onuncu Yıl Marşı oldu, koro, solist ve salonu dolduran seyirciler tarafından çok büyük coşku ile söylenerek, bitimde uzun süre alkışlarla sanatçılara karşılık verilmiş olundu.

Konser sonunda, Maltepe Belediye Başkalığı tarafından, solist ve koro şefi bariton Sedat Öztoprak’a bir teşekkür plaketi verilerek, çalışmaları için kendisine teşekkür edildi.

Konser de bu şekilde, seyircilerin güzel bir etkinlik izlemiş olmaları, sanatçıların da bu güzel etkinliği aynı güzellikte ve heyecanda sunmuş olmalarından duydukları mutlulukla sona ermiş oldu. Emeği geçen herkesi kutlarım.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..