Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '20

 
Kategori
Psikoloji
 

Korona' da Tik Tok Yarışı

Dünya' yı saran ve sarsan "Korona Virüs" bir çok can kaybına, toplum üzerinde kaygı ve korkuya yer açtı. Ticaret durdu, sanayi dip yaptı bir çok üründe stoklar tükendi. Yerine ithalat yapılacak ülke ve tedarikçi bulunamıyor, ülkemizde bir çok ürün stoğuda kırmızı alarm veriyor. Hatta ve hatta geçtiğimiz günlerde, toz maskeleri, tıbbi maskeler (işçi maskeleri ön izin kaydına bağlı) eldiven, koruyucu önlük, elbise gibi ürünlerin ihracı yasaklandı.

Toplum olarak bu tür durumlarda bize bişey olmaz, atın ölümü arpadan olsun gibi deyimler kullanırız. 

Ama,

Bu sosyal paylaşım denen illet öyle bir hale soktu' ki bizim toplumun belli kesimini, adına tik tok denen uygulama ile özellikle tuhaf videolar ile halay çekmeler, komiklikler, alaycı şaklabanlıklar yapanlar türedi.

Düşünemiyorlar, onca ölen can var, onların acılarını paylaşmak zorunda değilsiniz, anlamak, yaşamak ta, ama edep be, insanlar; binlerce insanlar ölüyor, bir çoğu risk altında siz utanmadan like alma , abone çoğaltma derdindesiniz. Merak ediyorum sizin ailenizden biri benzer duruma yakalansa ki, şu an risk ülkemizde de var, bu derece duyarsız, reddi vicdan içerisinde olacakmısınız, karşınıza geçip biri nerdeyse zil takıp oynarken gülecek abonesi olup like edecekmisiniz. Şimdi sorsalar biz insanlar ile değil virüsle kafa yapıyoruz diyecek geçeceksiniz ama savunduğunuz şey can alıyor. 

Bence like ve aboneden çok beyne ihtiyacınız var.

Bir silkelenip üzerinize yapışan bu saçma şeylerden kurtulun kendinizi reset edin.

Tabiki güzel şeylerden mahrum olmayacak paylaşımlar yapacaksınız ama bunun yeri ve konusu önemli, en önemlisi ortaya çıkan bir virüsten yada konudan değil kendi ürettikleriniz ile yapın bunları, yoksa ortaya çıkmış bir konuyu işlemek değildir hüner, işlemek konu üretmektir.

Benim kanaatim toplumun büyük bölümü kendine olan güvensizlik, sevgisizlik beğenilmeme düşüncesi ile ipin ucunu kaçırıyor kendisi olmak yerine teknolojiye esir olup bam başka biri olarak sunuyor kendini, sahte like ve abonelere tutsak birey olarak yaşıyor. Allah virüsü başa vermesin, ama beyin vermesi dileğimle noktalıyorum.

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..