Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

09 Şubat '21

 
Kategori
Güncel
 

Korona Kâbusu

EL BİRLİĞİ, GÖNÜL BİRLİĞİ EDELİM. KURTULALIM ARTIK 
ŞU  ACI, SIKINTI, KORKU VEREN KORONA İLLETİNDEN...
 
Önce koronayı komplo sandık, sonrasında korktuk kalakaldık. Covid 19 virüsü üzerinden yeterince pompalamayı başaramadıkları korkuyu şimdi de mutant üzerinden deniyorlar, diyerek oyalandık. "Milyonlar ödedikleri aşıyı ücretsiz yapıyorlar da, üç kuruşluk maskeyi beş liraya satıyorlar. Niçin parasız dağıtmıyorlar" diye koronayı yok saydık, önemsemedik. Virüsün varlığını ailesini, akrabalarını kaybedenler acılarıyla izah ettiler.
 
Şimdi öyle bir çıkmazdayız ki ne olacak, ilerisi karanlık görünmez. Bu labirentin içinden çıkılmaz. Artık yüce Allah ne gösterir, sağlıklı günlerimize dönmek için ne imkan verir bilinmez. Ortalıkta bir virüs gerçeği varsa, yaptığı paniği, yaydığı korkuyu ortadan kaldırmak için bütün dünya insanlarının birlikte çalışması gerekir. Bir ülke bile virüsü bitiremezse... virüsün önü kesilemez yeniden tüm dünyaya bulaşır. Hafta sonları evlere kapanmak, kimseyle görüşmemek; maske, mesafe çözüm olmuyorsa ne yapılabilir?
 
Çözüm ne, bütün insanların yüce Allah' a bilerek yada bilmeyerek işledikleri günahlar yüzünden tövbe etmesi ve yüce Allah'ın verdiği bu belayı üzerimizden kaldırması için dua etmesi, yalvarıp yakarması gerekir. Duanın gücüne inanalım, (Çinli bilim insanları ses dalgalarıyla yağmur yağdırdı) diyordu bir gazete havadisi, seküler akıl ses dalgalarıyla yağmur yağdırılabileceğini kabul ediyorda, biz Müslümanlar niye imanımızın gücüyle dualar ederek her zorluğu aşabileceğimize inanmıyoruz. Yoksa zayıf mı imanımız, kalplerimizi Allah bilir, birbirimize olumsuz yaklaşmayalım. Hep birlikte yürekten samimice yapacağımız bir duayla neler yapabiliriz veya yapamayız, denersek görürüz. 
 
İnşallah birbirimizin samimiyetine ehemmiyet verelim toplu dualar ederkek musibetlerden kurtulalım. Rabbimiz ne buyurmuş:" Allah'ı unutan ve bu yüzden Allah'ın da onlara kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayınız!" Haşr/19
 
" Ey Rabbimiz yüce Allah celle celâluh...bilerek veyahut bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı affet... bizleri affet, bizlere acı, bizleri bağışla...
Muzdarip olduğumuz şu virüs belasını ve diğer belaları en kısa zamanda üzerimizden kaldır, inşallah.  Âmin âmîn... 
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..