Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '20

 
Kategori
Dünya
 

Korona Kumpas

Bir kere şunun altını çizelim, koronavirüs´ün olumsuz yönleri dışında ülkemizde değerli ve başarılı profesörlerin var olduğunu gördük öğrendik.

Profesör ve öğretim üyeleri virüs korusunda en detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşırken korunma yollarını da ele alarak sürekli olarak gündemde tutmayı ihmal etmediler..

Gelelim maske konusuna..

Hatırlayalım koronavirüs´ün ilk günlerinde televizyon ekranlarında maske konusu uzun süre tartışıldı konuşuldu gazetelerde yazıldı çizildi.

Az buz değil, bir aydan fazla süre gece geç saatlere kadar sadece maske konuşuldu maske tartışıldı. Virüsten koruma özelliğinden devlet tarafından ücretsiz dağıtımı konusuna kadar her gün her akşam gündemin birinci sırasında yer aldı.

Günler ilerledikçe maske dağıtımı konusunda gel-git´ler yaşandı.

PTT tarafından ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtımı başladı fakat teknik nedenlerden dolayı dağıtım gerçekleşemedi, daha sonra gene ücretsiz olması koşuluyla eczaneler tarafından halka ulaştırılması uygun görüldü ve bildiğiniz gibi eczanelerden de sonuç alınamadı.

Masaya tekrar oturuldu hatta şapkalarını da önlerine koydular düşündüler taşındılar ´biz bu maske dağıtım işini ücretli yapalım ve marketlede ellişer adet kutuda satılmasına izin verelim´ dediler.

Sanki Hasdal askeri birliğinde askerlik görevini yapmakta olan Mehmet Önkibar´a birliğine bir tanıdık vasitasıyla ücretsiz olarak bir devlet kuruluşundan bir kamyon dolusu tomruk getirmiş ve mükafat olarak izin veriyorlar gibi..

Altı üstü bir maske yahu!

Bu denli devlet meselesine neden dönüştürülür anlamakta zorlanıyorum inanınız.

Koca Amerika Başkanı Trump maskeyi iplemiyor bile.

´Maske falan takmam´ diyormuş ve hakikaten de takmıyormuş maske, haberlerden aldığımız bilgiye göre.

Ne iş arkadaş..

Yoksa Amerika tarafından virüs senaryosuyla dünya ülkeleri kumpasa mı getirilme çalışılıyor hiç mi hiç anlamış değilim.

Anlayan varsa söylesin lütfen..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..