- Kategori
- Tıp
Korona Virüs ve Çay
Korona virüs, aklımız başımızdan aldı.
İnsanlar ne yapacağını şaşırdı.
Tıp profesörleri bile hastalığı yenemedi. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cem Taşçıoğlu’na her türlü tedavi yapıldı, yurtdışından getirilen ilaçlarında verildiği söyleniyor, ama hocamız cevap ermedi ve kaybettik.
Metilksantin, Theobromin ve Theophy gibi kimyasal meddelerin , vücudun direncini virüse karşı artırdığı ileri sürüldü.
Hatta bir söylenti de var. Bu salgın sırasında Çin’deki hastanelerde, sağlık personeline 3 öğün çay servisi yapılıyormuş.
Tabiki bu söylenti yalan da olabilir. İnternet ortamında neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilemiyoruz.
Fakat bildiğimiz bir şey var, o da adı geçen bu maddelerin hepsinin Türkiye de üretilen çayda bulunmasıdır.
Çayımız zaten tüm bu kimyasallara sahiptir. Çaydaki ana Metilksantin uyarıcı kafeindir. Çayda bulunan diğer Metilksantin e benzer kimyasal olarak iki bileşik de, theobromine ve theophylline.
Toplum olarak biz çok çay tüketiyoruz.
Uzmanlar, vaka sayısına göre ölüm sayısı Türkiye’de daha az olduğunu söylüyorlar.
Bunun nedenlerinden birisi çok çay tüketimi olabilir mi acaba?
Ama bu konuda yapılmış bir çalışma yok.
Araştırmaya değer bir konu gibi duruyor.