Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

09 Şubat '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Koronadan Kurtulma

SADECE ELLERE DEĞİL, KALPLEREDE DEZENFEKTAN GEREK.
 
Doğa'da yaşam, tüm güzellikleriyle ve ihtişamıyla normal olarak sürüp gidiyor. Dünyanın her bir yerinde, Allah'ın yarattığı canlılar içinde ne hayvanlarında, ne ağaçlarında, ne de bilumum tabiat varlıklarında bir ne bir rahatsızlık var...ne bir feryat figan var. İnsanın insana ettiği zulümlerden ötürü insanlarda acı gözyaşı var elbet. kasdettiğim koronadan dolayıdır. Bakın çevrenize! Kelebeği, börtü-böceği, çimeni, kırların tüm çiçekleri  fırtınaya, kara, tipiye rağmen daha da canlı, daha da renkli, azametli ve güzel yaşamlarına devam ediyor...
 
Sadece insanoğlunu cenderesine almış. İnsana ders verircesine, insanı ait olduğu yere, tamamını evine, korkusuna hapsetmiş korona...
 
Kendisi ise tabiatla sözleşmiş gibi başka tüm güzelliklerle birlik olmuş çeşitli renk ve şekillere bürünerek  dünyanın dörtbir yanında özgürce ve adeta insanoğlunu yok etmek istercesine, herkesin tozunu çıkararak dolaşıyor, geziyor, yakaladığını yıkıyor!
 
Ve diyor ki; "siz o kadar da gerekli değilsiniz dünyaya, bakın sizsiz herşey  ne kadar güzel. Toprak, su, hava, deniz, gökyüzü sizsiz tertemiz oluyor. Her canlı insansız gayet iyi, güzel ve huzurlu...üstelik bu dünyanın sahibi değil insanoğlu, sadece misafir. Lakin misafirliğini de bilmiyor. 
 
İnsan dediğin misafirliğe gittiğinde evindeki gibi davranmaz, edebiyle oturur kalkıp gideceği vakte kadar. Dünyanın misafiri insanlar birbirleri dahil her şeyi kırıp döküyorlar. Yakıp yıkıyorlar, öfkelerini dört bir yana saçıyorlar.
 
Ey insanoğlu geldiğin yeri güzel buldunsa giderkende güzel bırak; düzensiz buldunda örnek ol düzenlemeye çalış. Daha önce gelip gidenler demişler ki: "İnsanoğlu nankör ve doyumsuzdur!" bu savı yıkmaya çalış, sevgiyi aşılat kalbine, dinle kalbin ne der, Yunus gibi "Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" diye nida eder.
 
Eğer korona illetinden kurtulunup normale dönülürse bu sözlerimi hatırlayalım. Yaşamın kıymetini iyi bilelim. Bu yaşanılanlardan ders alalım. Daha da karanlık yıllara düçar olmayalım. Koronadan kurtulmak için önce huysuzluklarımızdan kurtulalım. İyiliği keşfedelim. Okuyalım, doğruları öğrenelim.
 
Her türlü fırtınaya, kara, tipiye rağmen insanlığımızı unutmayalım! Kalplerimizi kötülüklerden arındıralım. Barış içinde ve bir gün kalkıp gideceğimiz bilinciyle yaşayalım. İnşallah...
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..