Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '20

 
Kategori
Blog
 

Koronavirüs Hayatı Durdurdu…

Bir trafik polisi nasıl arabaları durduruyorsa, koronavirüs de hayatı öyle durdurmuş durumda. Trafik polisinin arabaları durdurma amacı trafiğin sağlıklı bir şekilde akışını sağlamaktır.

Koronavirüs ise kişiye ve bakış açısına göre değişiklik gösteren bir sorun. Ölümcül olması üzücü bir konu elbette.

Şimdi yapmamız gereken tek şey daha fazla ölüme sebebiyet vermememiz açısından evde kalmaktır. Kendi sağlığımızı ve sevdiklerimizi korumak için zorunlu olmadığımız sürece dışarı çıkmamaya özen gösterelim. Dışarı çıkma zorluluğumuz varsa eldiven giyip maskemizi takalım. Bir insanın kendini sevmesi çok önemlidir. Çünkü kendini seven, çevresini sever ve sevdiklerini her şeye karşı korur.

 

Gelelim koronavirüs hastalığının bakış açısına göre bize kazandırabileceği anlamlara.

Mesela kimi koronavirüsü bir illet olarak görüyor.Kimi bir musibet, bazı insanlar ise evlere kapanarak empati yapmanın önem kazandığını düşünüyor. Evde durmak engellileri temsil ediyor, maske takılması da lösemi hastası arkadaşlarımızı temsil ediyor. Bu zor ve hassas dönemi hem sağlığından yoksun bireyleri hem de lösemi hastalarını düşünerek geçirelim.

 

Her koronavirüs ölümünde canımız biraz daha acıyor.

Dikkatli olmamız gerekiyor ki daha fazla can kaybı olmasın.

Sevgili okurlarım, zorunlu dışarı çıkışlarımızda sosyal mesafe kuralına uyalım.

Biz ne kadar uyarılara uyarsak o kadar kendimizi ve sevdiklerimizi koruruz.

Peki,sağlığından yoksun bireyleri koronavirüs hastalığından nasıl koruyabiliriz?

Belki hepimiz hassasız ama iki grup var ki onlara karşı daha hassas olup korumacı davranmalıyız.

 

Bunlardan ilki yaşlılarımız. Birlikte yaşadığımız büyüklerimiz. Onları kendimizden dahi korumalıyız. Aile bireylerinden biri dışarı çıkmak zorundaysa eve döndüğünde herhangi bir yere temas etmeden direkt lavaboya gitsin. Banyo kapısını ailemizden birine açtıralım ve ellerimizin her bölgesini itinayla yıkayalım.Ellerimizi yıkadıktan sonra bize ait bir havlu veya kâğıt mendille kurulayalım.Büyüklerimize yaklaşırken sosyal mesafeyi koruyalım.

 

Dikkat etmemiz gereken diğer grup ise sağlığından yoksun bireyler.Çeşitli nedenlerden dolayı sağlığını yitirmiş bireylerin bazıları kendine bakabilecek durumda fakat bazıları, aile bireylerinin bakımına muhtaç.

Onları koronavirüsten nasıl koruyabiliriz sorusunun cevabına gelince. Mesela onlarla ilgilenirken maske ve eldiven takmaya özen gösterelim. Lavabo ihtiyacı, kendi başına yemek ihtiyacını gideremeyen bireylere yemek yedirirken yine aynı hassasiyet içerisinde olalım.

Kendi başlarına beden temizliğini yapamayan yaşlı ve sağlığından yoksun bireylerimizin beden temizliğiyle ilgilenirken hem kendi sağlığınız hem de karşı tarafın sağlığı için lütfen maske ve eldiven takmayı ihmal etmeyin.

 

Rukiye Türeyen!

 
Toplam blog
: 55
: 263
Kayıt tarihi
: 31.05.17
 
 

Rukiye TÜREYEN kimdir.     1980 yılında Sakarya'da doğmuştur. Üç aylıkken geçirdiği menenjit hast..