Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

Körpelere Kıymayın!

Körpelere Kıymayın!
 

"Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır."   M.K. Atatürk

    Çocuklar

Öyle bir ağlasam
Öyle bir ağlasam çocuklar
Size hiç gözyaşı kalmasa.

Öyle bir aç kalsam
Öyle bir aç kalsam çocuklar
Size hiç açlık kalmasa.

Öyle bir ölsem
Öyle bir ölsem çocuklar
Size hiç ölüm kalmasa.

         Aziz Nesin

Konumuzla ilgili bir haber: “Ağrı  Valisi Süleyman Elban, kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan küçük Leyla ile ilgili, "8-10 gün aç kalması nedeniyle ölmüş. İstismar emaresi yok. Kaçırılma şüphesi var." dedi.

4 yaşındaki Leyla Aydemir, Ağrı'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Leyla'nın babası cenaze töreninin yapılmasını istemedi.

Öte yandan, gözaltına alınan kişinin kadın olduğu iddia edildi. Osmaniye'den Bezirhane köyüne gelen ve 'medyum' olduğunu iddia eden kadın, gözaltına alındı. İsmi açıklanmayan kadının köye gelip, Leyla'nın ailesine "Kızınız burada, şurada" diyerek, yer gösterdiği öne sürüldü. Polis ve jandarma ekipleri, olayla ilgili çok yönlü araştırmasını sürdürüyor. Gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı.”

Bir TV kanalı ana haber spikeri Ece Üner, canlı yayında minik Leyla'nın ölüm haberini sunarken kendine hâkim olamadı: "Bir insana, 'kızın öldü' nasıl denir. Biri Eylül iken melek oldu. Biri Leyla iken melek oldu. Biz ise onlar melek oldukça içimizdeki şeytanlarla baş başa kaldık. Bu çağdan nefret ettik. Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu namussuz bir çağ bu… Bu cellâtlarla çocukların birlikte yaşadığı bu çağa anca cehennem denir. Böyle bir çağda dokunulmazlık, çocukları koruyamayan bir meclisin vekillerinin değil, çocukların olmalıdır." dedi.

Leyla'nın açlıktan öldüğü bilgisini aldıklarını aktaran Baba Aydemir, "Yemek yiyemiyordum, Leyla'nın aç olduğunu hissediyordum. Millet niye yemek yemiyorsun diyordu, benim kızım açtır diyordum, fark ediyordum. Leyla gözü açık geldi, annesi gitti gözünü kapatmaya, kapatamadı, ben gittim kapattım. Allah o adamın ocağını yıksın." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın taraftar grubu olan Ultraslan Ağrı Grubu, Leyla'nın defnedildiği mezarlığı ziyaret ederek mezarın başına "Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı bir coğrafyada sizin için hangi şiiri yazalım" ve "Leyla ile Eylül" yazılı pankart asıp çiçek bıraktı.

Ağrı'nın Bezirhane köyünde, Ramazan Bayramı'nda kaybolan Leyla Aydemir'in bulunması için çalışma başlatılmış, bölgedeki dere yatakları, sazlık alanlar, otla kaplı araziler, köy içindeki metruk yapılar, tandır evleri, ahır ve çocuğun gidebileceği bütün alanlar, kadavra köpekleri de kullanılarak aranmıştı. Leyla Aydemir'in cesedi, kaybolduktan 18 gün sonra dün, köye 2 kilometre mesafede kent merkezine giden yolun yakınındaki akarsu kenarında ağaçların arasında bulunmuştu. Vücudunda herhangi bir darp ya da yara izine rastlanmayan Aydemir'in cesedi, Bezirhane köyünde defnedilmişti.

Acının dili, ırkı, dini, rengi yoktur. İnsanda önce vicdan olmalı, insanlık olmalı. Körpelere Kıymayın!

Koşuyor altı yaşında bir oğlan,
uçurtması geçiyor ağaçlardan,
siz de böyle koşmuştunuz bir zaman.
Çocuklara kıymayın efendiler.
          Bulutlar adam öldürmesin.

                  Nazım Hikmet

Büyük umutlarla bulunmalarını beklerken köylerinde kaybolan çocuklarımızdan; önce Eylül, sonra Leyla için cansız bedenine ulaşıldı diyen, kanımızı donduran haberler, duymak istemiyoruz artık yeter.

Leyla'm

 

Gül bağından bir çiçektin

Kopardılar seni Leyla'm

Bilmem nasıl acı çektin

Benim minik güzel Leyla'm

 

El kadar sen bir bebektin

Kanatsız sen bir melektin

Kime ne zararın vardı

Benim minik güzel Leyla'm

 

Büyüyüp okuyacaktı

Savcı doktor olacaktı

Yaramızı saracaktı

Benim minik güzel Leyla'm

 

Baki ORTAK


 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..