Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Korsanıma dokunma

Korsanıma dokunma
 

EMEĞE SAYGILIYIZ AMA SAYGISIZLIĞI KORSANDA DEĞİL KENDİNİZDE ARAYIN...


Ülkemize ilk kez giren ve piyasaya sürülen her üründe şaşmaz bir sistemle "Kanser yapıyor" söylentilerini yayanlar kendi sattıkları ürünün pazar payını düşürecek korkusuyla yaşayanlar çıkarır. Kasaplar ve celepler "Deli Dana" çıkarır, Sebze ve meyve kabzımalları "Hormon" sopasını sallar ki onun da ucu kanserdir. Her ne hikmet ise hep ama hep kanser... Çünkü çağımızın en dehşet verici hastalığıdır, en etkili korkulu sopasıdır.

AB kriterlerine uyum sağlarken bize dayatma ile uygulatılan ilk maddeler daima vatandaşın aleyhine, devletin ve iktidarın lehine olan maddeler oluyor. Efendim, avrupada oto plakaları şöyle, haydi plaka değ,şti,rmek için pamuk eller cebe... avrupada kimlikler şöyle, haydi kimlik değiştirmek için pamuk eller cebe... Avrupada araçlarda bebek koltuğu var, haydi bebek koltuğu almak için pamuk eller cebe... Ayrıca, bundan imtina edenler için para cezaları da sopası... Kimlik, plaka, koltuk ile yetinmeyin, ben buraya sıralasam sayfalar tutacak, siz düşünün daha başka neler vardı. Ve de düşünün bunların maliyeti ne fiyatı ne? Bebeğiniz için koskoca puset alırsınız 30 TL ama 2 karış bebek koltuğu 150 TL... Vurgun tam anlamıyla ortada. Devlet, hükümet ellerinizi, kollarınızı tutsun, bunların üretici ve satıcıları da sizi rahatca pataklasın.

Korsanda ne var. Aynı şeyler var. Belki hak veriyoruz ve bunun için bize "Emeğe Saygı" diyorlar. Tamam emeğe saygılıyız ama emeğin hakkını verecek kadar Arupalı mı olduk? Hesap yapın, avrupalı bir emekli veya asgari ücretli 1 aylık maaşı ile kaç tane yazılım CD'si alabilir. Peki bizim emeklimiz veya asgari ücretlimiz aynı CD'den 1 aylık maaşı ile kaç tane alabilir. Bumudur emeğe saygı... Sen önce vatandaşın emeğine saygı göster ondan sonra emeğe saygı iste...

Avrupalı kendi yaşam standartlarını, aylık gelirlerini gözönüne alarak bir yazılımın telif hakkını belirliyor, buradan da satış fiyatını ortaya koyuyor. O belki 1500 dolar emekli maaşı alıyor, biz ancak bunun 1/4'ünü alıyoruz. Avrupalının fiyatı ülkemize gelince ne duruma düşüyoruz?

Bunları iyi belle ve Korsanıma Dokunma!.. Emeğe saygısız olan devlet ve hükümettir!..

 
Toplam blog
: 14
: 1561
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

İnşaat sektöründe teknik eleman olarak çalıştı ve havaalanı, karayolu üzerine kesin hesap uzmanı ..