Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
 

Koruculardan BDP'ye sert yanıt geldi

Koruculardan BDP'ye sert yanıt geldi
 

geçici köy korucuları federasyonu


GEÇİCİ KÖY KORUCULARI VE ŞEHİT AİLELERİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

15.04.2013 tarihli, BDP’nin koruculuk sisteminin kaldırılmasına ilişkin TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifinin kendilerince gerekçesi olarak, korucularımızın çözüm sürecinin önünde engel olarak görülmesi yönündeki beyanlarıdır. Asılsız beyanlarda bulunarak, korucularımızı kamuoyunda zan altında bırakmaya çalışmaktadırlar. Biz korucular, her koşulda devletimizin yararına olacak bir duruş sergilemeye devam edeceğiz. Koruculuk sistemin geleceği ile ilgili fikir beyan edecek ve karar verecek olan tek güç devletimizdir.

BDP’nin böylesine hassas bir süreçte, korucularımıza yönelik tutumuna dikkat etmesinde fayda var. Koruculuk sisteminin bir an önce kaldırılmasını talep eden PKK terör örgütüdür. Normalleşme sürecinin önündeki engel korucular değil, terörün taleplerini kamuoyu ve meclise taşıyarak, adeta kuryelik görevini üstlenmiş olan BDP’li milletvekilleridir. Biz korucuların nazarında, BDP’de siyaset yapanlar milletvekili değil, terörün kuryeleridir. Koruculuk sistemini kaldırtarak, süreçle ilgili tüm gelişmeleri lehine çevirmeye çalışmak, ucuz ve basit bir siyaset anlayışıdır. Teröre silah bıraktırmayı başardıkları an zaten koruculuk sistemine ihtiyaç kalmayacaktır.

Koruculuk sistemi, terörün saldırı ve baskılarına karşı toplumsal bir duruşun göstergesi olarak ortaya çıkmıştır. Çözüm sürecinin önünde bir engel olmadığımızı ve terör silah bırakır ise “biz ne olacağız” kaygısı içerisinde olmayacağımızı özellikle vurgulamak istiyoruz. Bizler, koruculuğu bir ekmek kapısı olarak gördüğümüz için bu göreve başlamadık. Koruculuğun başladığı ilk yıllarda kimse maaş karşılığında bu görevi yapmıyordu. Hâlihazırda 20 binin üzerinde korucumuz bu görevi her hangi bir maaş almadan, gönüllü olarak yapmaktadır.

Sürecin sağlıklı yürümesi ve kalıcı bir barışla taçlanması için, devletimizin görüşlerimize önem vermesini bekliyoruz. Terör üzerinden yürütülen bir süreç, yarınlarımızda da sorunlar doğurabilir. Doğacak sorunların başında ise “silahla hak arama yolunun açılması” olacaktır. Netice itibari ile ülkemizde sadece Kürtler sorun yaşamadı. Ülkemizdeki sorunların çözümü ve başlatılan süreç, çağdaş dünyaya uyumlu yeni anayasa çalışmalarına odaklı yürütülmelidir. Devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın canına tehdit oluşturacak unsurlar ortadan kalkmadan, mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir.

 
Toplam blog
: 15
: 538
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

AİBÜ uluslararası ilişkiler mezunuyum. Ülkenin; iç ve dış politikları üzerine makaleler yazmaktay..