Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Koruk suyu yapımı ve koruk suyunun faydaları

Koruk suyu yapımı ve koruk suyunun faydaları
 

Serinlemek için ideal içeceklerden biri de koruk suyudur. Vücudunuz hararet yaptığı zaman hazır meyve suyu ve gazlı içecekleri içmek yerine koruk suyu içmeyi deneyebilirsiniz. Koruk suyunu evde kendiniz yapabilirsiniz ve yapması kolaydır. Bunun için aşağı yukarı 3 kiloyu çerinden çöpünden ayırarak güzelce yıkadıktan sonra mutfak robotunda çekin ve bir makarna süzgecinin altına geniş bir leğen koyun. Parçalanmış korukları makarna süzgecinde elinizle iyice bastırarak suyunu çıkartın.

Süzülen suları tortularından arındırmak için ya bir tülbentten ya da tel ince bir süzgüden süzdürmek gerekir. Ben ikinci yöntemi kullandım zira daha kolay oluyor.

Süzülen koruk suyuna bozulmasın diye üç çorba kaşığı toz şeker koydum ve iyice karıştırdıktan sonra bir huni yardımıyla şişeye doldurdum.  

İçileceği zaman bir su bardağına arzuya göre 2 veya 3 parmak konulup üzerine soğuk su hatta buz da konularak içilirse daha ferahlık verir. Koruk suyunu bozulmasın diye buzdolabında muhafaza ederiz.  Arzu edilirse ekşi tat vermek için yemeklerde ve salatalarda kullanabilirsiniz.

Koruk suyunun faydaları:

İştahı açar.

Göz ağrılarını dindirir.

Kurdeşen hastalığının tedavisinde kullanılır.

Deride oluşan kızarıkları giderir.

Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler

Sıcak havalarda toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.

Vücudu serinletir ve rahatlatıcı etkisi vardır.

Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..