Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Koşaner'in istifası

Koşaner'in istifası
 

İstifa eden, Gen Genelkurmay Başkanı Org. Işık KOŞANER'İN istifa mektubu, aslında Genel Kurmay Başkanı olurken, Hükümetin elinde olduğunu sanıyorum. O gün ki sancılı atama da sorun böyle çözülmüş olacak. Zaten onun hakkında iddianame de hazırlanmıştı. 

Ordu, kendi kendini temizliyor aslında. Hükümet bunun başında sadece imzacıdır. 

Öyle kolay değil, sen saniye saniye 13 erin şehit edilişini izle, hiçbir müdahale yapma. Bunun hesabını birileri vermeliydi. Bu hatalar 30 yıldan buyana yapılıyor ki terör hala bitmek bilmedi. 

Heron denilen gözetim uçakları ne işe yarıyorlardı? Bu heronlar, söylendiğine göre 30 değişik noktaya görüntü gönderirken neden buna müdahale edilmedi? Bu da demektir ki ordunun içerisinde daha çook yanlış insanlar var. Bunların temizlenmesi epey bir uzun süreceğe benzer. 

Güneydoğuda askerlik yapan askerlere, terhis olurken yemin ettiriyorlar. Memleketine gittiklerinde, orada olan-biteni anlatmasınlar diye. Bunun mantıklı bir gerekçesi olabilir mi? 

Bu demektir ki; sen milletten gizlediğin durumlar var. Bir yanlış yapıyorsun ki bunun milletten gizlenmesini istiyorsun. 

Ne olabilir milletten gizlenmek istenen: o bölgenin gerçekleri, askerin hataları ve terör örgütüne destek veren, onu bağrında besleyenlerin gerçekte hangi azınlıkların olduğu dur! 

Terörle mücadelenin de, ordudan alınıp el değiştirmesi işin son noktası olsun. 

( ÖZÜR: BU YAZIMDA İLK ÖNCE, YANLIŞLIKLA 1.ORDU KOMUTANI OLAN Sn. Hasan IĞSIZ'IN İSMİNİ ZİKRETMİŞ OLMAM SEBEBİYLE; Sn. Iğsız'dan ve okurlarımdan ÖZÜR DİLİYORUM. ) 

Ayrıca; Beni uyaran okurlarıma da çok teşekkür ediyorum. Evlatlarımıza karşı, sorumsuz komutanların bende yaratmış olduğu büyük tahrip bir anda kafamda bu dikkatsizliğe sebep olmuştur. Olay sadece isim karışıklığıdır. 

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..