Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Köşe yazarlarını, blog yazarlarını hatta tezgahtarları meclis seçsin

Köşe yazarlarını, blog yazarlarını hatta tezgahtarları meclis seçsin
 

Beğenmediğimiz yazarlar-tezgahtarlar işten atılsın


Demokrasiyi ileri götürmek misyonu yüklenmiş Sn. Başbakanımız ne kadar demokrat olduğunu ve demokrasiden ne aldığını geçen Cumartesi ağzından kaçırdı ve gazete patronlarından beğenmedi köşe yazarlarını “işten atmasını” istedi. Hatta bu isteği daha net anlaşılsın diye “Neticede para sen vermiyor musun?” diye vurgu yaptı.

Başbakan sanırım yandaş medyada işler böyle yürüdüğü için gazete patronlarının yazılan yazıları okumasını, başbakan’ın beğenmediklerini yayınlatmaması gerektiğini düşünüyor. Zaten beğenmedi gazeteler için “boykot” çağrısını da birkaç defa tekrarlaşmıştı Başbakan. Gazetelerin esas sahiplerinin onu her gün okuyan halk olduğu, gazeteyi beğenmezler satın zaten bir süre almayacakları gerçeği aklına bile gelmiyor.

Salı günü ise Sn Başbakan sözlerinin biraz ağır kaçtığını fark etmiş olacak ki köşe yazarlarını “dükkanı batıracak tezgahtara” benzeterek toparlamaya çalıştı durumu ama bu seferde basını sıradan bir “ticarethane” olarak görme ayıbını işleyerek “özrü kabahatinden büyük” dedirtti bana. Benim sayın başbakana bir önerim var, hazır beğenmedikleri yüksek yargı için üyelerini meclisin seçmesi yönünde bir değişiklik yapıyorlar işe köşe yazarlarını, blog yazarlarını da katsınlar. Somut önerim şudur; Bundan böyle her gazetedeki yazarlardan % 20 meclis tarafından seçilsin. Gazetedeki politika ve ekonomi editörlerinin en az birini de meclis 3 yıllığına atasın Blog yazarlarının % 30’u meclis tarafından seçilsin. Blogları denetlemek için Blog Üst Kurulu kurulsun ve beğenilmeyen blogları yazarları önce uyarılsın, sonra bilgisayarları bloke edilsin Patrona zarar ettiren “tezgahtarlar “ yüce divanda yargılansın.

Tamam biraz aşırıya kaçmış olabilirim ama eminim bir orta yol bulunur. :-))
 
Toplam blog
: 46
: 780
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Günlük hayatta karşımıza çıkan bir çok olayın bende bıraktığı etkileri sadece söylenerek deği,l yaza..