Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '16

 
Kategori
TV Programları
 

Kösem Sultan'ın şehzadeleri idam ediliyor!

Kösem Sultan'ın şehzadeleri idam ediliyor!
 

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde heyecan dorukta. Kösem Sultan geçen bölümde, 'Ekber - Erşed' kuralını uygulayarak padişah yaptığı Sultan Mustafa, bütün şehzadeleri kurbanlık koyun gibi dizdirdi. İdam edilmelerini emretti. Safiye Sultan da, Halime'ye yardım edince iş çığırından çıktı. Safiye Sultan'ın amacı, ölmediğini öğrendiği oğlu İskender'i padişah yapmaktır.

Geçen bölüm sonunda suikast edilmek istenen Kösem, okun hedef şaşırması ile ölümden kurtulur. O sırada Kösem'in kızı Melek annesini iter, gelen ok arkasındaki vatandaşın kalbine saplanır. Tehlikeyi fark eden Kösem, derhal saraya gider ama içeri alınmaz. Halime Sultana haber verilmesini, evlatlarının sağ olduğunu öğrenmeden kapıdan gitmeyeceğini söyler. Şehzade Osman saraydan kaçmaya çalıştığı için idamına hükmedilir. Kural olduğu için idamdan vazgeçilmiş, zindana gönderilmiştir.

İskender'in uzaklara gitmesini öneren Zülfikar, Safiye Sultan'a da uzaklara gittiğini söyler. İskender, Kırım Hanı Mehmet'in beraber işbirliği yapma ve Kırım'a gitme teklifini kabul etmez. İstanbul'da kalır.

 

Ekran AlıntısıKÖSEM.26.14

Halime; Hacı Ağa ve Cennet'e Kösem aleyhine şahitlik yapmaları ister ve zindana atmakla tehdit eder. Neticede Valide Sultan Halime ile görüşmeye kabul edilir. Çocuklarının seslerini duyar, sağ olduğunu öğrenir.
Ekran KÖSEM 16

Cennet'in aleyhine ifadesi ile Kız Kulesine kapatılması istenir. Lakin saray kapısında bekleyen Zülfikar ve yeniçeriler Kösem'in götürülmesini izin verilmez. Şeyhülislam ve Veziriazam'ın ısrarı ile Halime Sultan kararından döner. Kösem tekrar Hacıağa ile eski saraya gönderilir. Arkasından haremdeki bütün cariyeler de eski saraya sürülür. Cennet Kalfa, Kösem'e kısa bir pusula gönderir, suçsuzluğunu, şehzadeleri korumak için sarayda kaldığını yazar.

 
Ekran AlıntısıKÖSEM 26.B
 
Padişah Mustafa Cuma selamlığına çıkar. Cennet ilacını değiştirdiği için, halkın içinde saçmalar. Karşısında Şehzade Osman'ı görür.
 Ekran AlıntısıKÖSEM 26.28A
 
Kendisini öldüreceğini zannederek kaçar, ahalinin içine karışır.
 
Ekran AlıntısıKÖSEM 26.17
 
Ben padişahım, beni sarayıma götürün diye bağırır. Belinden çıkardığı altın kesesinden altın saçar.
 
Ekran Alıntısık.s26.1
 
Bütün halk padişahın divane olduğunu anlar. Peşinden koşan veziri Davut Paşa, onu bulur ve saraya götürür.

Halime Sultan Safiye Sultan'a giderek yardım ister. Kösem Sultanda kurtulmak için kendisinden yardım ister. Yardım ederse başka saraya aldıracak, eski itibarına kavuşturacaktır.

Ekran AlıntısıK.S.26.2

Dilruba Sultan yakalanır içeri atılır. Sultan Mustafa tahtan indirilecek, Şehzade Osman tahta çıkartılacaktır. Davut Paşaya , Zülfikar'ı tehdit eder. Zevcesi Dilruba'ya kavuşmak istiyorsa, kendilerini yardım etmelerini ister. Davut Paşa ağalarına emrederek, Zülfikar'ı zindana gönderir. Davut Paşa Dilruba'yı kurtarmak için Halime Sultanla görüşür. Halime şehzadelerden bu gece kurtulmamız şart diyerek, emir verir.

Ekran AlıntısıKÖSEM26.28

Hacıağa bağlanır, Kösem Sultan'ın da kapısı kilitlenir. Eski Saraydan çıkmayacaklardır. Mehmet ile Osman kaldıkları odada babaları Ahmed'in kendilerine yaptığı öğütleri konuşurlar. Bu beladan kurtulacaklarını konuşurlar.

Ekran AlıntısıKÖSEM.26.21
 

Diğer küçük şezadeler Kasım - Bayazid'de alınıp , Mehmet ve Osman da hepsi bir odaya kapatılır. Meleksima; Bülbülağa'ya ve Cennet'e haber verir.

Ekran AlıntısıKÖSEM 26.18
 
Cellatlar çağrılır. Odada kurbanlık koyun gibi Şehzedeler beklemektedir. Kösem de Eski Saray'dan odasından kurtulur, Saraya gelir. Oğullarının kaldığı odayı arar.
 

Ekran AlıntısıKÖSEM 26.19

Osman ile Mehmet pes etmez, ağalarla amansız bir kavgaya tutuşurlar.

Ekran AlıntısıKÖSEM 26.20
 
Sonra hepsi koyun gibi sıralanır.
 
Ekran AlıntısıEKÖSEM 26.22
 
Omuzlarında , kollarından tutulur.

Ekran AlıntısıKÖSEM 26.24

Kapısında kılıç seslerini duyan Sultan Mustafa, annesine validem beni almaya mı geldiler diyerek panikler.

Ekran AlıntısıKÖSEM 26.23

Kösem, Halime Sultan Şehzadelerim nerede diye hesap sorar. Halime; Geç kaldın Kösem... Kösem sırça köşke gidiyoruz diyerek fırlar çıkar. Halim'e arkalarından bağırır. Bitti, geç kaldın Kösem, evlatlarını korumaya başaramadın.
 

Ekran AlıntısıKÖSEM.26.15

Celatlar ellerinde boğma ipleriyle yerlerini alırlar. Şehzadeler sıralanmıştır. Nefeslerini tutup, ölümü beklerler.

Ekran AlıntısıKÖSEM 26.27
 
Köşede kanepede en küçük, daha 6 aylık olan bebek şehzade, her şeyden habersizdir. Fıldır fıldır etrafına bakar.
 

Ekran AlıntısıKÖSEM 26.28

Kösem Sırça Köşkün kapısına gelir. Boğulmanın eşiğinde olan şehzadelerini kurtarabilecek mi? Yoksa şehzadeler idam mı edilecek? Ve 26.bölüm burada sona erer.

Tims Productions hiç bir masraftan kaçınmadan çekmiş olduğu bu dizi, gerçekten görsel olarak çok harika. Kostümler, kıyafetler ve takılar olağan üstü güzellikte. Osmanlının ihtişamını gözler önüne seriyor.

Muhteşem Yüzyıl Kösem bitmemeli. Eylül 2016 yeni sezonda da devam etmeli diyorum. 30.Bölümde final mi, yoksa sezon finali mi yapacak net bir haber yok. Kararı Timur Savcı ve Star Tv verecektir.

4 Hafta sonra 9 Haziranı bekleyip göreceğiz.

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not:Görserler tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..