Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '12

 
Kategori
TV Programları
 

Kosova’nın Ünlüleri Mimoza Bahçesi’nden seslendi…

Kosova’nın Ünlüleri Mimoza Bahçesi’nden seslendi…
 

BALKAN MÜZİĞİNİ TÜRKİYE'DE YAŞATMAK İSTEYENLER!


Türkiye’yi ziyarete gelen LABINOT REXHA ve DARDAN GJINOLLI, Kosova’nın en büyük devlet televizyon kanallarından olan RTK’nın değerli sanatçıları! Avrupa’dan sonra Türkiye’de de seslerini duyurabilmek amacıyla ülkemizi ziyarete gelen sanatçılar, izleyicilere Rumeli TV’de Mimoza Elezi’nin sunduğu MİMOZA BAHÇESİ programına konuk oldular.

Kosovalı Arnavut olan LABINOT REXHA, yaklaşık 11 yıldırmüzik dünyasında varlığını sürdüren bir isim! Şarkıcılığının yanı sıra söz yazarlığı da yapan REXHA, parçalarını Arnavutça ve İngilizce seslendirmekte. Halk Müziği, folklor ve modern türde çalışmalar yapan sanatçının 12 albümü ve 100’ün üzerinde eseri bulunmakta. Avrupa ve Balkan ülkelerinde beğeniyle dinlenen parçalarıyla ünlenen REXHA, Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’nın dışında Almanya, İsviçre, Fransa, İtalya ve Danimarka’da gerek TV kanallarında gerekse çeşitli festivallerde yer almış! Özellikle COU REXHO ve MALLI PER BABAN parçalarıyla zirveye çıkan sanatçı, Arnavutluk’taki en büyük müzik topluluklarından olan MACHIATO ile çalışmakta.

Rumeli TV’deki MİMOZA BAHÇESİ’ne LABINOT REXHA ile birlikte konuk olanDARDANGJINOLLI de MACHIATO grubunun üyelerinden biri… RTK Kanalında sekiz yıldan bu yana çalışmalarını yürüten GJINOLLI, tam bir müzik profesyoneli! Saksafon çalan GJINOLLI, askeri bandonun dereceli assolisti. Piriştina’nın, Kosova’nın en büyük müzik grubunda da assolistlik yapan GJINOLLI, aynı zamanda BIG BAND isimli müzik grubunun ve birçok sanatçının şarkılarının müzik yapımcılığıyla söz yazarlığını da sürdürmekte.

MİMOZA BAKÇESİ’nin diğer konuğu, ALİ DULAY ise aynı grubun üyesi… Babasından miras kalan Arnavut Halk Müziği sanatçılığını sürdüren DULAY, ekibin duettosunu ve trioettosunu üstlenmiş. Sanatçının kitap yazarı olduğunu da belirtmek gerek.

Rumeli TV’de Balkan müziklerini yaşatmaya çalışan Mimoza Elezi’nin programını kültürlerin kaynaşması açısından kendilerine yakın bulan MACHIATO ve BIG BAND üyelerinin MİMOZA BAHÇESİ’nden yükselen sesleri dikkate alınmaya değer bir güzelliğe sahip! Hem programa destek hem de Türk halkına sevgi sunmak için konuk olan sanatçıların sohbetinden öne çıkan, Türk sanatçılarına ve oyuncularına duydukları hayranlık.

İki dost ülkenin sanatını bir araya getiren Mimoza Elezi’nin memnuniyetinin fazlasıyla hissedildiği sohbetten anlaşılan o ki, ‘Kanlı Nigar’ın galasına da katılmak arzusunda olduklarını dile getiren Kosovalı dostlarımızı ilerleyen günlerde ülkemizde sıkça göreceğiz. Tıkanan müzik piyasasının farklı yüz ve seslere ihtiyacı olduğu gerçeği de ortada durduğuna göre, varlıklarıyla müzik dünyamıza renk katacakları kesin!

Anibal Güleroğlu http://www.sinematur.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..