Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Koşuyolu, Adile Sultan Öğretmen Evi koruluğu ranta kurban gitmesin

Koşuyolu, Adile Sultan Öğretmen Evi koruluğu ranta kurban gitmesin
 

Adile Sultan Kasr(Öğretmen Evi)


- Adile Sultan Kasr (Öğretmen evi) Altunizade ile, Koşuyolu arasında 354 bin metrekarelik bahçenin orta kısmında yer alır. Kasr Abdülaziz'in küçük kız kardeşi Adile Sultan adına yaptırlmıştır.(1853)

- Bu arazinin içinde diğer tarihi binalar, Öğretmenler hastanesi, Kız Sağlık Meslek Okulu, Fizik tedavi merkezi, İzci Evi ve Abdülaziz'in av köşkü bulunmaktadır. Tarihi yapıların yanında anıt ağaçlar, ve çeşitli türde bitki, böcek, kuş türleri bulunur.

- Milli Eğitim Bakanlığının kullanımına bırakılan koruluk, 1999 yılında 1.dereceden sit alanı ilan edilmiştir. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir protokolla 2006 yılında korunun kullanımını Üsküdar Belediyesi'ne bırakmıştır.

- İstanbul'da Her geçen gün biraz daha azalan yeşil alanlara karşı, çevre sakinlerinin ve İstanbul'luların ziyaret ettiği, yürüyüş, gezinti ve nefes aldıkları bir yer olarak kalmıştır.

- Bugün, burada Atletizm Federasyon'unun kros yarışmaları yapmak istemesiyle, sit alanının ihlali yapılmaktadır. Kamyonlar ve dozerler araziye girmiş 5-6 metrelik yollar yapılmakta, dereler yok edilmekte, gölet oluşturmaya çalışılmakta ve doğal yapı bozulmaktadır. TMMOB (Mimarlar Odası) bu çalışmaların amacı yeşil alanı susuz bırakarak yok etmek amacını taşımakta olduğunu söylemektedirler.

-Bu çalışmalar, ilerde daha büyük ihlallerin başlangıcı olarak çevre sakinlerini
tedirğin etmektedir. Malesef kulaktan kulağa büyük bir inşaat firmasıyla anlaşma yapıldığı söylenmektedir. Buda malesef tüm sakinleri üzmektedir.

- Üsküdar Belediye'sinin buna müsade etmiyeceğini düşünmek istiyoruz...

- Aşağıda arazinin bazı resimlerini sizlerle paylaşmak isterim.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..