Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Kötü başlangıç

Kötü başlangıç
 

Euro 2016’ya hüsranla başladık. Skordan ziyade oynanan silik ve kötü futbol sonraki maçlar için umut vermedi. Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi yapılan yanlış kadro tercihi kendini gösterdi.

Oyuna her iki takımda kontrollü ve birbirini tartarak başladılar. Hırvatlar 2008’in korkusunu hala yaşadıklarını maçın başında gösterdiler. Ama sahada o kadar kötü bir milli takım vardı ki, her hattımızla tel tel dökülüyorduk. Maç boyu etkili tek atağımızın olması da bunun göstergesi. Maç ilerledikçe Hırvatlar özellikle sağ kanadı çok etkili kullandılar. Ceza sahasına yapılan her orta pozisyon oldu. Dönen tüm toplar rakipte kaldı. Bu dönen topların birinde sahanın yıldızı Luka Modriç’in muhteşem şutu gol oldu. Kalecimiz Volkan’ın goldeki hatası büyüktü. Yalnız golde değil birçok pozisyonda tereddütlü davranarak güven vermedi.

Maçın özeti Luka Modriç – Arda Turan karşılaştırmasıdır. Luka Modriç takımını bir orkestra şefi gibi yönetti. Her topu alarak arkadaşlarını rahatlattı. Bir savunmada bir ileride durmadan koştu ve harika bir gol attı. Tam bir lider gibiydi. Arda Turan ise hiç birşey oynamadı. Ayağında top tutamadı ve ileride etkinlik sağlayamadı. Arda bu takımın liderliğini yapacak kafa yapısında değil. Ben hala Emre Belözoğlu bu takımda olmalıydı diyorum.

Mehmet Topal bu takımın Atiba’sı ve tek çapa görevi yapabilecek oyuncusudur. Defansın ortasında etkisiz ve çok hata yapıyor. Fatih Hoca Ersan ve Ömer Toprak gibi stoper orijinli oyuncuları düşünmeyerek yanlış yaptı. Sahanın en kötüsü Ozan’ı tutup Oğuzhan’ı çıkarması yanlıştı. Zira ligimizin MVP’si Oğuzhan sezon boyu Ozan’ın bölgesinde çok etkili oynadı. Gökhan istekli fakat Caner’in maç eksikliği her halinden belli oluyordu. Özellikle ikinci yarı savunmamız çok açık verdi. Farkın açılmaması Hırvatlar’ın beceriksizliğiydi. Üç topları direkte patladı. Brozoviç her atakta kalemizde gol ile burun buruna kaldı.

İkinci devre Milli takımımızdan beklenen baskıyı göremedik. Rakip sahaya yerleşemedik ve organize olamadık. Orta sahadaki Selçuk-Ozan ikilisi çok etkisizdi. Özellikle Selçuk çok geride kaldı. Ozan bu maçları kaldıracak seviyede ve tecrübede gözükmedi. Oyuna giren Emre Mor gelecek için umut veriyor. Hareketli ve istekli oyunu ile renk kattı. Forvetlerimiz Cenk ve Burak böyle oynarlarsa turnuva hüsranla biter. 

Sonuçta turnuvaya kötü başladık. İspanya ve Çek Cumhuriyeti maçları için umut vermeyen bir Milli takımımız var. Gerçekler acıdır. Bu takım taktiksel olarak iyi çalışmamış. 90 dakika boyunca organize bir atağımız yok. Sanırım 2008’deki gibi mucize dönüşlere ihtiyacımız var. Ay yıldızlıların 2’nci tura çıkacaklarını sanmıyorum.  

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..