Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '11

 
Kategori
Haber
 

Kötü günde kardeşe güvenilir

Kötü günde kardeşe güvenilir
 

Kitabi "Dede Korkut"ta derler ya, Oğuz eline bela geldiyinde yüksek dağın başında ateş yakılır, türk boyları yardıma koşarlardı. Yaşanan son zorluklar bana Dedem Korkutu andırdı, türkün yardımına koşan türkler.    

Ekim türk ulusu için zor ay oldu. Şehitler, ardından Van depremi Türkiye toplumu gibi Azerbaycanı da üzdü. Fakat derler ya, türk yılmaz, kedere gögüs gerir. Kötü günde Türkiye ilk olarak kardeş elini tuttu. Başbakan Erdoğan söyledi ya, Azerbaycan halkının yardımı içimizi ısıttı. İşte, 140 kişilik arama-kurtarma ekibi, bin 250 çadır, 700 yatak, 40 jeneratör, 5 bin battaniye, 40 adet mutfak malzemesi hemen ulaştı. Azeri arama-kurtarma ekibi 10 insanı enkaz altından kurtardı.     

Türkiye Cümhuriyeti için son olsun bu deprem. Kardeş ülkelerimiz Ekim ayı birde 5 milyar dolarlık İzmir rafinerisinin temelini attı, sayın Aliyev ve sayın Erdoğan bu mühim işletmenin  hayırlara vesile olmasını dilediler. "Şahdeniz-2" projesi için imzalar da atıldı. Azerbaycan bir daha doğalgaz nakli için kardeş Türkiye arazisini seçdi. Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum projelerinde olduğu gibi. 

Zor geçen Ekim bir de türkce konuşan ülkeler gazetecilerinin Bakü toplantısı ile hafızalarda kaldı. Türkiye ve Azerbaycan liderliyinde ortak patförm oluşturulması, ortak haber ajansı ve televizyonu kurulması karara bağlandı.

Böyle durumda Dedem Korkut alırdı kopuzunu da överdi kardeşleri. Kardeşine güvenen, dar günde onun yardımına koşan Doğu  Oğuzla kürur duyan Batı Oğuz elini. İnşallah, yine iyi günler, sevinçli zamanlar gelir derdi. 

 

 
Toplam blog
: 5
: 810
Kayıt tarihi
: 14.03.11
 
 

Ankara"da gazetecilik yapıyorum. Mesleğim gazeteci. ..