Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '19

 
Kategori
Futbol
 

Kötü Oynarken Kazanmak Önemli

Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına sakatlıklardan dolayı Kaptan Emre ve Kruse’den yoksun çıktı.  Emre’nin yerine, Tolga forma giyerken diğer on isim geçen hafta ilk onbirde sahaya çıkan futbolculardı. Bu iki ismin olmayışı da sarı lacivertlilerin tam randımanlı bir oyun ortaya koyamamasına sebep oldu.  4. Dakikada gelen erken golle, maça 1-0 önde başlansa da bu sene oynanan en etkisiz futbolu gördük. Mağlup olunan Alanyaspor, Antalyaspor ve Kayserispor maçları da dâhil.

Fenerbahçe’de en temel sorunlardan bir tanesi de, takımın çok adamla hücum ederken, savunma arkasında bıraktığı boşluklar. Bu maçta da Kasımpaşa, bu durumdan faydalandı ve birkaç kez kaleci Altay’la karşı karşıya kaldılar. Altay son haftaların eleştirilen isimlerinden biriydi fakat bu maçta yaptığı kurtarışlarla hem güven tazeledi hem de alınan galibiyetin baş mimarlarından biri oldu, Serdar Aziz’le birlikte. Serdar’da tartışmasız maçın en iyilerinden biriydi, savunmada yaptığı önemli müdahaleler hariç, attığı goldeki ön direk koşusu ve klâs kafa vuruşuyla galibiyeti getiren isim oldu. Bu performansını görünce de sakatlıktan dolayı forma giyemediği günlere hayıflanmamak elde değil.

Fenerbahçe için aslında 45. Dakikada maç bitti diye düşünüyorduk, çünkü skor 2- 1 olmuş ve rakipte on kişi kalmıştı. İkinci yarıyla birlikte Gazişehir Gaziantep, Konyaspor maçları gibi bir skorun ortaya çıkabileceğini bekliyorduk, fakat sarı lacivertliler oynadıkları oyunla tekrar on kişilik Kasımpaşa’yı maça ortak ettiler. Kadıköy’ün boğalarında etkili isimlerden biride Moses’dı geçen sene devre arasında transfer edilen Nijeryalı ilk birkaç maçında iyi bir oyun ortaya koysa da sonrasında ortadan kaybolmuştu, bu sene de ilk hafta oynanan maçta sakatlandı ve dönüşü haftaları buldu, takımın en çok eleştirilen futbolcularından biriydi fakat bu hafta ortaya koyduğu oyunla Chelsea’li Moses olduğunu herkese hatırlattı, özellikle driplingler ve adam eksiltme konusunda çok başarılıydı. Isla’nın ise kırmızı kart pozisyonunda yaptığı hareket çok gereksizdi. Sakatlıktan döndüğünden beri, neredeyse her maç takımın en etkisiz isimlerinden biri konumunda, aldığı bu cezayla da formasını bundan sonra Dirar’a kaptırma ihtimali çok yüksek, çünkü Faslı yıldız azmi ve mücadeleci karakteriyle mutlaka formayı hak ediyor.

Maçta verilen penaltı ve kırmızı kart kararları da kesinlikle doğruydu, hakem Ali Palabıyık kusursuz bir maç yönetti, şampiyonluk yarışını doludizgin sürdüren Fenerbahçe’de ise herkesi korkutan bir durum var ; ‘Vedat Muriqi’e bir şey olursa’, çünkü Kosovalının alternatifi yok.    

 

 
Toplam blog
: 9
: 65
Kayıt tarihi
: 22.08.19
 
 

1987 yılında, İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ Çorlu'da ta..