Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Kötü oynarken kazanmak

Derbi galibiyetlerinden sonraki maçlar FenerBahçe için her zaman zor olmuştur. Maalesef hiç bir teknik adam bu sorunu çözememiştir ve çözülmesi imkansızdır. Kadıköydeki maçlardon sonra staddaki veya deplasmanda alınmış galibiyetlerden sonra tesislerde takımı karşılayan taraftarlarların şampiyon olumuş gibi kutlamalar yapması maalesef futbolcuların ayaklarını yerden kesmektedir. Bunun acısını özellikle Denizlide ve geçen sezon kaçan şampiyonluklarda çok fazla yaşadık. 

Zaten geçen hafta çok üst düzey bir maç oynayan futbolcular bu maçta nasıl olsa kazanırız düşüncesi ile maça başladılar. Aslında ilk dakikalarda kaçan bir pozisyon var ki son 2 haftadır düşüşe geçen Topuz o golü atabilse maç gerçekten çok kolay olabilirdi. Sakat sakat oynayarak büyük fedakarlık yapan Gökhan Gönül bu maçta sakatlığının etkisinden olsa gerek çok fala ileriye destek veremeyince Topuz çok fazla etkili olamadı. Ara sıra Dia'nın saman alevi gibi parlayan atakalarıda Kasımpaşalı defans oyuncularına takılınca F.Bahçe kanatlardan etkili olamadı. Gemiyi yine kaptan kurtaracak derken 30. dakikadaki frikikte hakemle topun yeri konusunda polemiğe giren Alex hem hakemi hem de Kasımpaşa kalecisini çaresiz bırakan müthiş bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golden sonra Lig TV spikerinin şu sözleri kafama takıldı. 'Alex'i acımasızca eleştirenler bile ' diye devam eden cümle maalesef bir spiker gafıdır. Zaten Lig TV spikerleri bu tür gafları maaesef çok fazla yapıyorlar. Bu sezon başında Alex ile Aykut Hoca arasında yaşananlar medyanın abartmasıyla ipler kopma noktasına gelmişti. Bende Alex'i eleştirenler arasındaydım. Ancak şunu herkes kabul etmeli ki Alex bu sezon özellikle 2. yarının başından itibaren bir başka oynuyor. Sadece top takımındayken değil rakibe topu kaptırdığında yaptığı preslerlede herkesin beğenisini kazanıyor. Zaten Hagi kadar yetenekli bir adamın Hagi kadar hırslı olmayışı F:Bahçe'ye 2 şampiyonluğa malolmuştur. Bu Alex Aykut Hoca'nın eseridir. Zaten Aykut Hoca da sezon başınd Alex ile ilgili söylemlerinde ve uygulamalarında vurgıulamak istediğide budur. 

Bu maç F.Bahçe için bir uyarıdır. Hem de tam zamanında gelmiş bir uyarıdır. Eğer futbolcular ve Aykut Hoca bu uyarıdan gereken dersleri alırsa hiç kimsenin başı ağrımaz. Özellikle bu maçta ve son haftalarda sahada gezinen Niangda ısrar eden Aykut Hoca artık Semih'i mecburiyetten değil Niangın bir alternatifi olarak en azından 60. dakikadan sonra oyuna almalı diye düşünüyorum. Yoksa Semih bir gün saha kenarında ısınırken buharlaşacak. Dia'nın 2. yarının başında gelen golü bu F.Bahçe için bu haftayı kötü oynayarak kazanma hakkını kullandırdı. Ancak haftaya oynanacak G.Birliği maçı bu şekilde kazanılamaz. Aykut Hoca'nın gerekli uyarıları yapacağını tahmin ediyorum. İnşallah futbolcular bu uyarıyı dikkate alırlar ve kendilerine altın tepsi içinde sunulan bu fırsatı tepmezler. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..