Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Kötü prova

Kötü prova
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Mart ayında oynayacağımız maçlara hazırlık olması açısından Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan Türkiye bu hazırlık maçından 2-0 mağlup ayrıldı.

 

Türk Milli Takımı maça ilginç bir on birle başladı. İleride Mevlüt’le gol aramaya çalışan Türkiye buna muvaffak olamadı.

Gelgelelim Türk Milli Takımı ilk yarıda her hattıyla kötüydü. Neredeyse hiçbir top verimli kullanılamadı. Basit hatalar yapıldı. Bunun neticesinde iki gol yendi. Selçuk ve Arda bir şeyler yapmaya çalışan isimler olarak göze battılar.

İkinci yarıya Hamit ve Burak Yılmaz’ı oyuna alarak başlayan Türk Milli Takımı bu değişikliklerin de etkisiyle rakip kalede daha etkili olmaya başladı. Gerçekten de bu yarıda Türkiye yakaladığı müsait gol pozisyonlarından faydalanamadı. Özellikle Umut Bulut girdikten sonra Türkiye daha çok pozisyon yakalamaya başladı.

İlk yarıya göre göze daha hoş gelen ikinci yarıdaki oyun da gol getirmedi. Ama rakibe de pek çok pozisyon verildi. Çekler maçı daha farklı bir skorla da kazanabilirlerdi.

Arda maç genelindeki güzel oyunuyla göz doldurdu. Hamit son zamanlarda izlediğim en iyi Hamit’ti. Burak Yılmaz ve Umut Bulut bu takımın değişmez isimleri olduklarını gösterdiler.

Emre Belözoğlu girdikten sonra maç biraz sertleşti. Emre Belözoğlu, Türkiye liginde alışık olduğumuz hareketlerini yaparak oyunu manipüle etmeye çalıştı. Ama hakem buna izin vermedi ve Emre sarı kartı gördü.

Türk Milli Takımı Çek Cumhuriyeti maçındaki futboluyla ilerisi için umut vermedi. Ama göz ardı edilmemesi gereken konular var. Örneğin kadro meselesi. Abdullah Avcı, Mart ayındaki resmi maçlara doğru bir kadroyla çıkarsa sonuç daha farklı olabilir.

Bu arada Mart ayına kadar bazı kilit futbolcuların formlarında görülebilecek artış milli maçlara da yansıyabilir.

Sonuçta Türk Milli Takımı Mart ayındaki iki resmi maçını da kazanıp iddiasını sürdürmeli. Aksi takdirde yine bir turnuva kaçırılmış olacak.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..