Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '15

 
Kategori
Magazin
 

KÖTÜLÜKTEN DOĞAN EN GÜZEL ÇİFT

KÖTÜLÜKTEN DOĞAN EN GÜZEL ÇİFT
 

İnsanların birbirleriyle başarılı biçimde iletişim kurması, gerek arkadaşlıklarda gerekse duygusal ilişkilerde dışarıdan bakıldığında beğenilecek bir tablo sergilemeleri aralarındaki uyuma bağlıdır. Bu durum yaşamda olduğu kadar dizilerde de geçerli. Hoş bir tablo yaratan çiftler, dizilerin izlenirliğini artırmaya yardımcı oluyor. Farklı örneklerle kendini gösteren dizi çiftleri bazen o denli hoşa gidiyor ki, izleyici aynı oyuncuları başka yapımlarda da birlikte görmek istiyor. Nasıl ki ‘Kara Para Aşk’ böylesi bir talep yarattı.

Fanları harekete geçiren dizi çiftlerinin önemini vurgulayarak başladık ya söze… Aslında bunların neredeyse tamamı, ‘iyi’ karakterlerin arasında doğan aşk ilişkisine dayanmakta. İşte bu noktada ‘Kara Para Aşk’ta özel ilgi gören çiftin farkı çıkıyor ortaya.

 

SAYGIN SOYSAL İLE BESTEMSU ÖZDEMİR UYUMU

Ramazan nedeniyle veda gecesini erkene alan… Nedret Hala’nın Tayyar’ın ortağı olduğunu anlayan İpek karakterinin öldürülmesiyle Öykü Karayel’le yollarını ayıran… Ve tıpkı ‘Karadayı’ gibi devam edip etmeyeceği konusunda haber farklılıklarıyla kafaları karıştırıp hiç gerekmediği halde final kararı alan ‘Kara Para Aşk’a apayrı bir özellik katan olgu, Nilüfer ile Metin’in yani Fatih’in arasında gelişen sıra dışı aşk!

İkili arasında, Nilüfer’in kaçırılmasıyla başlayan yakınlaşmadan bölümler ilerledikçe öyle samimi ve sıcak bir aşk doğdu ki, bana gör bu çiftin yarattığı duygusallık genelde Ömer ile Elif’in birlikteliğinin ötesine geçti. Çünkü Ömer-Elif çiftinin ilişkisi normaldi. Oysa Nilüfer-Fatih aşkı, kurbanına tutulan kötü adamın yani Fatih’in duygusal dönüşümünü yansıtan ve Nilüfer’in de kendisine yaklaşan adamın kötü yönünü bile bile onu sevmekten vazgeçmediği bir sıra dışılığa sahipti.

‘Kötülükten doğan en güzel çift’ diyebileceğimiz ve her daim hoşuma giden Nilüfer-Fatih ikilisini ayrı bir noktaya taşıyan bu sıra dışılıkta kuşkusuz rol kabiliyetini, bakışından duruşuna her haliyle ortaya koyan Saygın Soysal’ın doğal oyunculuğunun payı büyük. Babadan kaynaklanan şiddetle gelişen kötücüllüğünü aşkla yumuşatan Fatih’in sıcak yüzünü görüp ‘Her kötülüğün ardında mutlak başka bir kötülük vardır ve kimi zaman kötülerin içinden iyilik de çıkabilir' dememizi sağlayan bu çiftin fanlara etki etmesinde Saygın Soysal tek başına değil tabii. Hislerinde karmaşa yaşayan ve ailesiyle aşkı arasında kalan Nilüfer karakteriyle ona eşlik eden Bestemsu Özdemir de uyumlu bir performans sergiledi. Bize de onları severek izlemek düştü.

 

FANLAR ‘YENİDEN SAYGIN SOYSAL VE BESTEMSU ÖZDEMİR İKİLİSİ’ DİYOR!

Bölümler boyu ‘Kara Para Aşk’a heyecan ve duygusallık katan bu ikilinin takipçileri şimdilerde yeni bir beklenti içinde. Dizinin bitmesinin ardından kendilerine Nilüfer-Fatih sıcaklığını yaşatan Saygın Soysal ile Bestemsu Özdemir’i başka bir projede yeniden birlikte görmeyi arzulamaktalar. Gelen isteklerden biri şöyle…

‘‘Anibal Hanım merhaba,

Twitter'da Kara Para Aşk Nilüfer-Metin fanları olarak sizi çok seviyoruz, takip ediyoruz. Bu maili de fan grubu adına yolluyorum diyebilirim aslında.

Siz de dizideki bu aşkı, hikâyeyi ve uyumu seviyor, destekliyorsunuz. Yazılarınızı takip ediyoruz buradan biliyoruz.

Biz Saygın Soysal ve Bestemsu Özdemir uyumunu yeni bir projede tekrar görmek istiyoruz. Onları yeni bir dizide tekrar bir araya getirme fikri ilk başta saçma gelebilir "inandırıcı olmaz, oyuncular kendilerini tekrar etmek istemez" denilebilir. Fakat dizilerin ardı ardına yayından kalktığı şu dönemde halihazırda fan kitlesi olan oyuncuların yeniden bir araya getirilmesi avantajlı olmaz mı? Bu yüzden güçlü bir kadro ve güçlü bir hikayede bu ikilinin tekrar bir araya gelmesini çok istiyoruz. Son zamanlarda kalabalık kadrolu işler daha başarılı oluyor. Dizilerin başarısında sadece başrollerin değil, güçlü yardımcı rollerin de büyük katkısı var diyebiliriz. Saygın Soysal ve Bestemsu Özdemir gibi yetenekli ve uyumlu ikiliye yeni bir işte yeniden yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için Instagram'da @bessayayeniproje diye bir profil bile açtık. Buradan yapımcılara, menajerlere ve senaristlere sesimizi duyurmak istiyoruz’’.

İsteklerine destek profilini de paylaşan fan grubu böyle dile getiriyor, Saygın Soysal ve Bestemsu Özdemir ikilisinin yeniden bir araya gelmesi hususundaki arzularını. Hadi bakalım.

Aslında olmayacak bir şey değil. Mesela ayrı bir konu yerine ‘Kara Para Aşk’taki öykünün devam hissi uyandıran ve faklı motiflerle süslenen bir senaryoda ikilinin uyumlu birlikteliği pekâlâ yürütülebilir. Ancak bunun için ‘Kara Para Aşk’ın finalinde Fatih ile Nilüfer’in akıbeti önemli tabii.

Öte yandan ayrı bir konu bulunup, gerekli imaj değişikliklerine özen gösterilerek çağrışımı önleyip Saygın Soysal ve Bestemsu Özdemir ikilisinin yeniden ekranda yer bulması da sağlanabilir. Yalnız bu uyumdan yeniden faydalanmak ve izleyici isteğini cevaplamak için mevcut fanların yaratacağı getirinin yapımcı tercihinde etken olması lazım. Yapımcılarımız bunu önemser mi? Açıkçası, birkaç istisna haricinde, izleyiciye rağmen harcanıp giden değerli işleri düşündüğümde pek iyimser olamıyorum.

Bunun dışında Saygın Soysal ve Bestemsu Özdemir ikilisinin de görüşleri önemli. Bakalım onlar da fanlarla aynı doğrultuda düşünecekler mi, başka bir işte yeniden birlikte olma durumunu? Zira geçmişin rollerinin etkisinden kurtulmak, farklı ufuklara yelken açmak isteği de gelişebilir oyuncularda!

Neticede; Gerek oyuncuların kariyerlerinde gerekse yapımların başarı çizelgesinde ‘karakter uyumu’ çok önemli. Saygın Soysal ve Bestemsu Özdemir ikilisi de bunu mükemmel biçimde sergileyenlerden. Elbette ki bir izleyici ve eleştirmen olarak ben de arzu ederim bu iki ismi yeniden bir arada görmeyi. Lakin fan gruplarının ve izleyicinin isteğiyle olmuyor her şey.

Dizi dünyasının mutfağında da bu arzunun yakalanması ve yeniden aynı lezzette bir yemek sunabilecek malzemenin denkleşmesi önemli. Biz ekran sofrasında görmek istediğimiz tadı ısmarladık ve ‘Yeniden Saygın Soysal ve Bestemsu Özdemir’ dedik. Bundan sonrası, izleyiciden gelen istekleri dikkate alma kültürünü pek geliştirmemiş olan dizi sektörümüzün değerlendirmesine kalmış! Temennimiz fanların tutkusuna kulak verilmesi.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..